Az utolsó percekben ment el a meccs

A vendégek Vojvoda, a hazaiak Ruják nélkül vágtak neki a mérkőzésnek, az ASE-nak csak a győzelem volt elfogadható eredmény. A mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok, minden hazai pontra jött a vendég válasz, egészen a negyed közepéig. Ezután Guinn triplájával ellépett az ASE, egyre nyílt az olló, és Hinds távolija után már tíz pontra nőtt a piros-kékek előnye. Időkérés után rendezte sorait az Szolnoki Olaj, és Polyák dudaszóra beeső triplájával feljött négy pontra. Az első tíz percben hat paksi hárompontos landolt a szolnoki gyűrűben.

A második negyed első felében ismét felváltva estek a kosarak, az ötödik perc tájékán Perry hármasa után 33-31-et mutatott az eredményjelző. Ebben az időszakban kemény küzdelem folyt a pályán. Tarrant sérülést szenvedett, később már nem tért vissza a pályára. Két perccel a vége előtt Eilingsfeld duplája után még az ASE vezetett öt ponttal, de a Szolnok egy kilenc nullás szériával átvette a vezetést a huszadik perc végére.

A nagyszünet után komoly erőket mozgósított a paksi csapat, és Guinn hármasával egyenlített, majd a vezetést is átvette. Aztán a hatodik perc tájékán következett egy rövidzárlat, és egy 10-0-s rohammal 56-65-re ellépett. Sikerült azonban a negyed végére csökkenteni a hátrányt.

Az utolsó negyed elején többször is sikerült egy pontra felzárkózni, de a vezetést nem tudta átvenni a paksi csapat. A 35. percig tartották a lépést Guinnék, de ismét jött a rövidzárlat, amelyet kíméletlenül megtorolt a Szolnok, és egy 13-0-ás – ebből négy tripla – rohanással eldöntötte a mérkőzést.

ASE – Szolnoki Olaj KK 82-96 (25-21, 15-23, 22-24, 20-28).

Schmidt Béla: A Szolnok bajnokesélyeshez méltóan játszott. Az elején még bejöttek a külső dobásaink, de a második félidőben már kezdtünk fáradni, kimaradtak a dobásaink, kihagyott a koncentráció. Annak örülök, hogy most másik arcát mutatta a csapatunk.

Garamvölgyi Ákos: Mindenképpen előrébb léptünk az előző meccshez képest, az első félidőben jól tartottuk magunkat, de Ruják után Tarrant elvesztése már sok volt.