Érmekkel tértek haza az ASE sportolói a világkupáról

Hatvan ország versenyzői tették vízre kajak-kenuikat a Szegeden rendezett világkupán, köztük az ASE-s Kiszli Vanda és Somorácz Tamás is, akik nem tértek haza üres kézzel, adta hírül az ase. hu.

A férfi kajakosok olimpiai távjai átalakultak, Tokióban az 1000 négyes helyett 500 méter lesz a programban, így a szövetségi kapitány a maximális kvóta megszerzése miatt ennek a csapathajónak az összetételét próbálgatja. Somorácz Tamás és Mozgi Milán a múlt heti rangsorolón aratott párosgyőzelmei után Molnár Péterrel és Tótka Sándorral vágtak neki a hétvégének. Az előfutam első helye ért közvetlenül döntőt, amit a mieink előtt a világbajnoki címvédő spanyol csapat szerzett meg. Nem is volt ezzel gond, hiszen így legalább még volt idő az összecsiszolódásra, amit a középfutamban mutatott evezés is alátámasztott. A döntőben erős hátszél volt, a jobb szélső pályák gyorsabbak voltak, ennek ellenére Somiék harmadikként tudták le az 500 méteres távot a spanyolok és a másik magyar négyes mögött.

Kiszli Vanda. Fotó: ase.hu
Kiszli Vanda. Fotó: ase.hu

Kiszli Vanda egy héttel korábban a Maty-éren még 26 kilométeren versenyzett, az országos bajnokságon párosban első, egyesben harmadik lett. A világkupa-indulásra nem számított, viszont az 5 kilométeren bevezetett futószakasz kedvezett neki, egészen az első helyig repítette.

– Életem első felnőtt 5000 méteres nemzetközi versenyén nyerni tudtam: egyszerre vagyok meglepett és boldog, hogy így alakult ez a hétvége. Váratlanul ért, hogy én indulhattam, szóval nem sok időm volt készülni. Kemény verseny volt, de a maratonról hozott rutinom segített és előre repített egészen az első helyig. Hatalmas élmény volt ismét hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezni – nyilatkozta Vanda a mini-maraton után.

A teljes összefoglalót ide kattintva olvashatják az Atomerőmű SE honlapján.