Lezárta a múlt évet a térségfejlesztési alapítvány

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) kuratóriuma Pakson tartotta soron következő ülését, amelyen elfogadta a kuratórium a 2017-es számviteli beszámolót és közhasznúsági jelentést.

A JETA már nyolcadik éve működik jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel – tájékoztatott Mittler István kommunikációs megbízott emlékeztetve rá, hogy a 2011-ben életre hívott alapítvány célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése.

Az érintettségi kört a Paksi Atomerőmű környezete, azaz a paksi és kalocsai kistérség, valamint a szekszárdi kistérség egy részét magába foglaló 47 település alkotja.

Az alapítvány fennállása óta összesen közel ötmilliárd forintot ítélt oda a pályázóknak. A megítélt támogatás közvetetten több mint 16 milliárd forint fejlesztést generál az érintett térségekben.

A nyilvános kuratóriumi ülésen a tisztségviselők áttekintették a 2018. márciusi ülés óta elvégzett feladatokat. A kuratórium megtárgyalta és elfogadta továbbá a 2017. évi számviteli beszámolót és közhasznúsági jelentést.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz kapcsolódó információk megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon.