Vízi színpad avatóünnepség – szigorított katasztrófavédelmi szabályok

Az új rendezvényhajó a megérkezésekor. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Az új rendezvényhajó a megérkezésekor. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A katasztrófavédelem szigorított szabályai miatt új biztonsági elvárásoknak kell megfelelni a Duna-parti rendezvények kapcsán, tájékoztatott a Paksi Polgármesteri Hivatal. A vízi színpad avatóünnepség programjaira érkező látogatóknak – saját biztonságuk érdekében – érdemes figyelembe venni az alábbiakat: két részre osztott az a terület, ahol a rendezvény ideje alatt a nézők tartózkodhatnak.

Az egyik kijelölt terület a Vietnami park (Poligon Irodaház mögötti parkoló) és 6-os főút érintett szakasza. A rendezvény ideje alatt a parkoló egész területe, valamint a főút teljes szélességében le lesz zárva. Itt 1500 fő a hatóság által maximalizált létszám.

A másik kijelölt terület a Duna-parti sétány, illetve a lépcsősor, ahol maximum 2000 főnek lesz lehetősége a belépésre, valamint az ott tartózkodásra. Amint eléri a két helyszín a fent említett számokat (összesen 3500 fő), további beléptetésre nem lesz lehetőség.

A rendezvény kapunyitásának időpontja 18 óra, ekkor a biztonsági szolgálat munkatársai és a szervezők több ponton megkezdik a beléptetést. Köszönik a lakosság megértését, együttműködését.

A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a Poligon Irodaház mögötti parkolóban adnak helyet a helyi szolgáltatóknak, vendéglátósoknak. A helyszínen 18 órától kenyérlángos, kürtőskalács, hurka, kolbász, valamint további meleg ételek és hideg italok kaphatók a rendezvény ideje alatt.