Tájékoztató az idei lomtalanítás rendjéről

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint május 28. és június 1-je között lesz lomtalanítás Pakson. A lomhulladék-szállítás rendjéről a paks.hu honlapon elérhető lomtalanítási járatrendből lehet tájékozódni, ezt ide kattintva elérik, de a cég honlapján is megtalálhatók az információk, ezt ide kattintva érik el.

A társaság felhívja a figyelmet, hogy az érvényes törvényi szabályozás értelmében csak a lakosságtól eredő lomhulladék szállítása minősül közszolgáltatásnak. A lomtalanítási napokon olyan a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok helyezhetők ki, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el.  Lomnak minősül minden a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék, például bútorok, edények, szőnyegek, játékok. A lomtalanítási napokon ne tegyenek ki elektronikai, építési valamint autóbontásból származó hulladékot, zöldhulladékot illetve veszélyes anyagokat (növényvédő szerek, olajos kannák, elemek).

Kérik a lakosságot, hogy a megjelölt napon reggel 6 óráig helyezzék ki ingatlanjuk elé a feleslegessé vált lomot, úgy, hogy az a forgalmat ne akadályozza. Lomhulladék egyébként egész évben leadható a lakossági hulladékudvarban: Paksi Hulladékkezelő Központ (a 6-os számú főúton a paksi atomerőmű északi bejárójával szemben nyíló bekötőút végén). Nyitva tartás hétfőtől péntekig 6-tól 15.30-ig, szombaton 8-tól 14 óráig.