Emberölési kísérlet Dunakömlődön: előzetesben a gyanúsított

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves dunakömlődi férfi ellen. Az ügyben június 26-án sajtótájékoztatót tartott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol Szabó Zoltán r. alezredes, megbízott bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes tájékoztatta a média képviselőit.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő gyanúsított 2018. június 23-án, Dunakömlődön összeszólalkozott a vele baráti viszonyban álló, a szomszédságában építési munkákat végző sértettel, akivel kölcsönösen bántalmazták egymást. A gyanúsított ezt követően egy engedély nélkül tartott távcsöves kispuskával mellkason lőtte a 35 éves sértettet. Az életveszélyesen megsérült férfit mentőhelikopterrel szállították Budapestre kórházba, ahol jelenleg is ápolják, a helyszínen az Országos Mentőszolgálat munkatársai látták el, közösen a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Paksi Kirendeltségének kollégáival.

A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, részleges beismerő vallomást tett, ezután őrizetbe vették. Ahogy az ügyészség honlapján is olvasható, a korábban ittas járművezetés miatt két alkalommal már jogerősen elítélt, jelenleg munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, italozó életmódot folytató gyanúsított terhére róható bűncselekmények halmazati büntetési tételkerete 5-22,5 évig terjedő szabadságvesztés. A Tolna Megyei Főügyészség indítványa alapján a Szekszárdi Járásbíróság a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt június 26-án egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Szabó Zoltán r. alezredes, megbízott bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes tájékoztatja a média képviselőit az ügyről. Fotó: www.police.hu
Szabó Zoltán r. alezredes, megbízott bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes tájékoztatja a média képviselőit az ügyről. Fotó: www.police.hu