Vassné Skerlanitz Katalin kapta a Deák Ferenc-díjat

Vassné Skerlanitz Katalin vehette át a Deák Ferenc-díjat. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Vassné Skerlanitz Katalin vehette át a Deák Ferenc-díjat. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Vassné Skerlanitz Katalin vehette át a Deák Ferenc-díjat a köztisztviselői nap alkalmából rendezett esten, ahol Szabó Péter polgármester és dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző köszöntötte a hivatal munkatársait és a díjazottat.

Ahogy a méltatásban elhangzott, Vassné Skerlanitz Katalin az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Építőipari Karának Városgazdasági Szakán diplomázott 1977-ben. Szakmai pályafutását a tatabányai városi tanácsnál kezdte, az építési osztályon építési hatósági feladatokat látott el. 1982-ben került Paksra az atomerőmű vonzása miatt, férje ott dolgozott, Katalin pedig a városi tanácsnál folytatta a munkát. Azóta is a Paksi Polgármesteri Hivatal köztisztviselője, egy rövid kitérőtől eltekintve mindvégig az építéshatósági ügyintézés területén tevékenykedett. 2010-ben beiratkozott az ELTE Jogi Továbbképző Intézetének levelező tagozatára, ahol építési jogi szakokleveles mérnök képesítést szerzett. Jelenleg a Paksi Polgármesteri Hivatal műszaki hatósági csoportjának vezetője.

– Ez a munka a szívem csücske, nagyon szép feladat. Amit engedélyezésre alkalmasnak találunk az hosszú távon jelenik meg a városban, a lakosság életminősége, hangulata pedig azon is múlik, hogy milyen környezetben él – mondta újságírói kérdésre Vassné Skerlanitz Katalin, hozzátéve, szubjektív, hogy kinek mi tetszik, éppen ezért nagyon nehéz megtalálni az arany középutat, azt a variációt az összes közül, ami a legjobb mindenkinek.

A Deák Ferenc-díjat a Paksi Polgármesteri Hivatal alkalmazásában álló, kimagasló teljesítményt nyújtó köztisztviselők elismerésére alapították. A kitüntetést 2004 óta kétévente adják át.