Támogatást ajánlottak fel a Vöröskeresztnek városvezetők

Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója átveszi az adományt Szabó Péter polgármestertől. Fotó: TelePaks.
Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója átveszi az adományt Szabó Péter polgármestertől. Fotó: TelePaks.

Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester 100-100 ezer forintot ajánlott fel tiszteletdíjából a Magyar Vöröskereszt Paks Városi-Területi Szervezetének. Az adományt gyermekek táboroztatására használja fel a szervezet, jelentették be sajtótájékoztatón.

A támogatást Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója vette át, aki kiemelte, hogy ez az összeg jelentős támogatás a tábor megrendezéséhez. Úgy tájékoztatott, hogy rendszeresen szervez a Vöröskereszt hasonló alkalmakat. Az amelyről most szó van, Dunaföldváron lesz, a paksi járás településeiről ötven hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű és sérült gyermek nyaralhat, vehet részt ott olyan programokon, amilyeneken egyébként nem tudna.

– Az önkormányzatnak fontos, hogy szorosabbra fűzze az együttműködést a Vöröskereszttel, erre volt példa a közelmúltban a polgármesteri hivatalban tartott véradás. Ezt szeretnénk folytatni, legközelebb szeptember 6-án lesz lehetőség véradásra a hivatalban – mondta Szabó Péter, kiemelve, hogy nemcsak ezen a területen kívánják segíteni a szervezet köztudottan igen szerteágazó tevékenységét, ezért támogatják most a gyerekek táboroztatását, valamint az önkormányzatnak szándékában áll egy irodát biztosítani a Vöröskereszt paksi szervezetének munkájához, amit vagy egy erre alkalmas önkormányzati tulajdonú ingatlanban, vagy bérleti díj fizetésével oldanának meg.

Gulyás Katalin azt mondta, fontos számukra, hogy lehetőség van véradásra a polgármesteri hivatalban, ez megkönnyítik az ott dolgozók, családtagjaik elérését. Hangsúlyozta, hogy Paks kiemelt véradó hely, sok az egészséges, megfelelő korú lakos, akik közül szép számban el is mennek vért adni. – Igen fontos, hogy minél többen legyenek, hiszen a vér jelenleg mással nem pótolható – húzta alá. Gulyás Katalin az irodahelyiséggel kapcsolatban azt mondta, abban bízik, hogy ha lesz egy bázisa a helyi szervezetnek, ismét megerősödhet, remélhetőleg többen vállalnak majd önkéntes munkát a Vöröskeresztnél, illetve emelkedni fog azoknak a diákoknak a létszáma, akik náluk teljesítik a kötelező közösségi szolgálatot.