A világbajnoki indulás volt a tét

Szolnokon rendezték a II. kajak-kenu válogatót, a tét a világbajnoki indulás volt. A háromnapos verseny után kijelenthetjük, hogy az idei világbajnokságon is szurkolhatunk ASE-s versenyzőnek, írják az egyesület honlapján.

A második felnőtt világbajnoki válogató egyes számokban már kijelölte az augusztus végén, a portugál Montemor-o-Velhoba utazók névsorát. Azért csak egyes számokban, mert ahol az első és a második válogató győztese nem ugyanaz, ott nagy eséllyel szétlövés fog dönteni az induló egységről. Ekkor egy az egy elleni, ki-ki küzdelmet láthat a nagyérdemű, aminek a végén a győztes visz mindent.

A Somorácz Tamás és a győri színekben versenyző Mozgi Milán kettős 500 méteres Európa-bajnokként állt az 1000 páros öthajós fináléjának rajtjához, és rendkívül szoros befutó után ők ünnepelhették a győzelmet. Mivel az első válogatón más lett az első, így a szövetségi kapitány döntésén múlik, hogy ki lesz a vb-induló. Másnap az 1000-hez képest simán megnyerték a fél kilométert, így ebben a számban biztosan rajthoz állhatnak hat hét múlva.

Pupp Noémi ugyan az első válogatón párosban is rajthoz állt, most csak az egyesre koncentrált és verekedte be magát a világbajnoki szintű 500 egyes döntőjébe, ahol végül nyolcadikként finiselt. A következő napon egy kilométeren is rajthoz állt, ahol felért a dobogóra, harmadik lett.

Koleszár Zoltánnak nem indult a legjobban az év, sőt ez a válogató sem, hiszen párosban Török Auréllal, akivel ifiként maratoni Európa-bajnoki címet szereztek, nem alkottak maradandót és egyesben is csak a B-döntőben tudott bizonyítani egészen a hétvége legutolsó számáig, az 5000 egyesig, ahol elsőként ért célba, megszerezve a lehetőséget a világbajnoki részvételre, olvasható az ase.hu-n.

További részleteket ide kattintva olvashatnak.