A következő öt évben is dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna vezeti a városi múzeumot

Dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna vezeti a következő öt évben is a Paksi Városi Múzeumot, döntött a képviselő-testület rendkívüli ülésen. Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a grémium előző tanácskozásának napirendjéről levették az igazgatói állásra kiírt pályázattal kapcsolatos döntést, mivel az általuk felállított ad hoc bizottság már állást foglalt, de dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna kinevezéséhez egy államtitkári aláírás hiányzott még. Ez azóta megtörtént, így megszülethetett a kinevezésről szóló testületi határozat.

A képviselő-testület határozott arról is, hogy biztosítja a szükséges pályázati feltételeket ahhoz, hogy az önkormányzat 2018-ra is igényelhessen költségvetési támogatást a helyi közösségi közlekedés támogatására. A pályázati kiírás még nem jelent meg, de benyújtásának határideje nagy valószínűséggel a júliusi és a szeptemberi testületi ülések közötti időszakra fog esni, ezért hozták meg az elvi határozatot a mostani rendkívüli ülésen.

A tanácskozáson arról is döntöttek, hogy polgármesteri és alpolgármesteri keret terhére 300 ezer forinttal támogatják a Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítványt. A szervezet a támogatást négy tábor megvalósítására fordítja, amelyek résztvevői paksi és környékbeli gyerekek.