Felújítás a Deák Ferenc utcai rendelőintézetben

Beázások nyomai és omló vakolat. Eddig ez a látvány fogadta azokat, akik a Deák Ferenc utcai rendelőintézetbe vitték a gyermeküket orvoshoz, azonban annak eredményeként, hogy az önkormányzattal történt egyeztetést követően, a Paksi Gyógyászati Központ teljes körű felújításba fogott a két gyermekorvosi rendelőben, ez megváltozik.

A felújított rendelő váróterme. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A felújított rendelő váróterme. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kulturált és korszerű körülmények között folytatódhat a rendelés augusztustól dr. Egry Tibor egykori rendelőjében. A felújítás érintette az elektromos- és vízhálózatot, a burkolatot, vakolatot, a bútorzatot, és teljesen megújult az eszközrendszer is. Dr. Angyalosi Zsuzsanna rendelőjében jelenleg zajlik a rendelés, a felújítási munkálatokat ott augusztus elején kezdik meg, a doktornő akkor nyugállományba vonul. A kivitelezés ideje alatt is fogadják majd az érintett körzethez tartozó pácienseket, csak az épület egy másik helyiségében.

Augusztusban ennek a rendelőnek a felújítását is megkezdik. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Augusztusban ennek a rendelőnek a felújítását is megkezdik. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Nagy segítség lenne számunkra, ha a tizennégy év feletti gyermekeknek felnőtt háziorvost keresnének a szüleik. Ugyan tizenkilenc éves korig lehet gyermekkörzetben maradni, de ha már betöltötte a gyermek a tizennegyedik életévét, ellátható felnőtt körzetben is. A vegyes körzetek kialakítása helyett így szeretnénk segíteni annak a három gyermekorvosnak, akik augusztustól öt körzet munkáját látják el – fejtegette dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója, kiemelve, hogy ez átmeneti megoldás, mindent megtesznek, hogy minél hamarabb be legyenek töltve a gyermekorvosi pozíciók. Hozzátette, hogy ez nem könnyű feladat, mert egyre nehezebb gyermekorvost találni, ami országos jelenség.

Szeptemberben a Barátság úton, a 7. számú körzetet ellátó rendelőben folytatódnak a felújítási munkálatok. Az önkormányzat a beruházásokra saját költségvetésből biztosítja a forrást, amelynek összköltsége várhatóan 25 millió forint.