Ez lesz a program augusztus 20-án Pakson

A nyár zárásaként nemzeti ünnepünkhöz méltó városi rendezvényt terveztünk, szerveztünk – tájékoztatott Tell Edit, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta, hogy a kormányzat által meghirdetett Családok éve 2018 országos kampányhoz csatlakozó rendezvénynek szánt programokkal színvonalas szórakozást, értelmes időtöltést kívánnak nyújtani a családoknak.

Augusztus 20-án délelőtt 10 órakor az ünnepi misét követően városi ünnepség és ünnepélyes kenyérszentelés lesz a Jézus Szíve templomban, majd 15 órakor kezdődnek a színpadi programok az ASE sportcsarnok melletti füves területen felállított nagysátorban. A fellépők között lesz Charlie, Tolvai Renáta, a Shisha Cafe, a PistiEst,valamint a kézdivásárhelyi Exit Rock Band zenekar is. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi tűzijátékot a Tűzvirág Táncegyüttes műsora előzi meg.

A korábbi évekhez hasonlóan nagy hangsúlyt fektettek a családi és gyermekprogramokra: mesebirodalom épül a nagysátor környékén, játszóterekkel, hétpróbával, vitézi játékokkal, de lesz színészjáték automata, ugrálóvár, íjászat, állatsimogató és még sok más. Az erre az alkalomra kialakított pihenőkben gondtalanul lehet majd felügyelni a család legkisebb tagjaira. A részletes programot minden háztartásba eljuttatják, de ide kattintva is olvasható.