Lakossági indítvánnyal fordultak a Malomhegyen lakók a polgármesterhez

Lakossági indítvány összeállításáról döntöttek lakógyűlésen a Malomhegy lakóövezeti fejlesztése kapcsán az ott élők. A dokumentumban, melyet 58-an támogattak aláírásukkal, a területre vonatkozó helyi építési szabályzat-módosítás okán felmerülő véleményüket, igényeiket, kérdéseiket fogalmazták meg. A beadványban többek között arra várnak választ Szabó Péter polgármestertől és a képviselő-testülettől, hogy mi indokolja a Malomhegy teljes területének kiemeltté nyilvánítását, miért kell a fejlesztésre szánt lakóterületet a tehermentesítő úttal egy területként értelmezni, valamint, hogy a tervezett utat és közműveket ki építi meg.

Dávid Ildikó, az Öreghegy utca egyik lakója azt mondta az indítvány átadásakor, hogy fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy nem a városfejlesztés ellen vannak a Malomhegyen élők, hanem szeretnének pontos képet kapni arról, hogy milyen fejlesztési elképzelések vannak a területen, hiszen nem mindegy, hogy hány fővel bővülne ez a városrész. Azt is kiemelte, hogy közös gondolkodásra, és együttműködésre törekednek az önkormányzattal. A lakossági indítvány leszögezi, hogy nem a fejlődés ellen emelnek szót, csupán partnerként hívják az önkormányzatot arra, hogy az itt élő lakosokkal közösen keressék meg azokat a megoldásokat, amelyek a lakóövezet kibővítése mellett nem rontják a kialakult komfortérzetet, és tudatosan védik azokat a feltételeket, amelyek elsősorban az itt élők igényeinek biztosítanak harmonikus építési és lakhatási lehetőségeket.

Ahogy arról már beszámoltunk, Szabó Péter polgármester és Girst Ádám, a körzet képviselője a lakógyűlést megelőző napon sajtótájékoztatót tartott a témával kapcsolatban, ahol elhangzott, hogy egy 2018 februári kormányelőterjesztés tervezetének értelmében nyilvánította kiemelt fejlesztési területté a Malomhegy egy részét az önkormányzat. Szabó Péter polgármester hangsúlyozta, a városvezetés nem támogatja társasházak építését a Malomhegyen, és a területen csak akkor kerülhet sor telekkialakításra, ha az elkerülő út elkészült. A lakossági indítványban szereplő kérdésekre napokon belül írásbeli választ ígért a polgármester.

A Malomhegy érintett területe. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
A Malomhegy érintett területe. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök