Augusztusban volt a legnagyobb látogatottsága a paksi strandnak

A strandszezon június elején indult a Paksi Ürgemezei Strandon. A fürdőhely megnyitását megelőző általános karbantartási feladatok mellett idén is végrehajtottak komfortérzetnövelő fejlesztéseket, így meglévő járdák, illetve a büfé melletti terület burkolatát térkőre cserélték, az élménymedence mellé járdát építettek, kihelyeztek hat új padot a zöldterületre, a nagymedence négy kültéri zuhanyzóját szolár zuhanyzóra cserélték, valamint az idei szezonra elkészült a Gesztenyés út és a strand közötti járda.

Dr. Hanol János, a strandot üzemeltető Mezőföldvíz Kft. szervezési és kommunikációs osztályának vezetője úgy tájékoztatott, hogy júniusban 4.600, júliusban 9.500, augusztusban pedig már 13.000 látogatója volt a strandnak. Az összesített személyforgalma (27.100 fő) kis mértékben elmaradt az előző évitől. A júniusi nagyon kedvezőtlen időjárás miatt a havi forgalom a tavalyi hasonló időszaknál jelentősen gyengébb volt, a júliusi már megközelítette a tavaly júliusit, a záró hónap pedig erősebb volt a tavalyinál. Természetesen az időjárás függvényében is váltakozott a látogatottság, a nagyobb nyári hőhullámok, hőségriadók növelték a strandolási kedvet.
Július 29-én a látogatók száma megközelítette az 1.000 főt, kiemelkedő nap (1.000 fölötti látogató) augusztus 4-e és 5-e voltak. Azon a hétvégén a 2.600 főt is meghaladta a strandra látogatók száma, a szombati létszám 1.343 fővel az idei év rekordja volt.

A korábbi évekhez hasonlóan különböző sport- és szabadidős rendezvényeknek is otthont adott a paksi strand, így az Atomzsaru, valamint a Tűzkakas országos strandfocibajnokságnak, az országos bocsabajnokságnak, a Mezőföldvíz Kft. családi- és sportnapjának, és immár harmadszor a Pool Festivalnak, valamint a Nagy Sportágválasztónak.

A fürdőszezon lezárultával megkezdődik a strand téliesítése. Ilyenkor raktárba viszik a sporteszközöket, a játékokat, a padokat, a szeméttárolókat és a bójákat, víztelenítik a zuhanyzókat, mosdókat, szétszerelik a gépészeti eszközöket, és lehetőség szerint fagymentes helyre viszik, valamint a medencéket is felkészítik a hideg évszakra. A strandot változatlanul kamerákkal és riasztóval őrzik.

Paksi Ürgemezei Strand. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív
Paksi Ürgemezei Strand. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív