Három érmet szereztek az ASE versenyzői a maraton kajak-kenu vb-n

Parádés hétvégén vannak túl az Atomerőmű SE felnőtt, U23 és ifjúsági maraton világbajnokságot megjárt kajak-kenusai, mindhárom versenyzőjük éremmel tért haza Prado Vila Verdeből, írják a kajakkenu.ase.hu oldalon.

Kiszli Vanda tavaly nyerte első felnőtt világbajnoki címét, akkor párosban Mihalik Sárával lett aranyérmes. 2017-ben egyesben még leszorult a dobogó tetejéről, ezúttal azonban már nem ismert pardont, taktikus, okos versenyzéssel szerezte meg első egyéni felnőtt világbajnoki címét.

Koleszár Zoltán az év eleji hullámvölgyéből szépen kilábalt, ugyanis már a vb-táborban biztató iramokat evezett, és a világbajnokságon is magabiztosan haladtak a győri Balla Leventével a kenu kettesek 26 kilométerének célja felé. A spanyol és a cseh egységekkel váltva vezették a mezőnyt, az utolsó futás után a rutinos spanyolokkal maradtak ketten, ám a lomhán forduló hajó nem növelte a győzelmi esélyüket, és végül másodikok lettek.

Hodován Dávid képviselte az ASE utánpótlását, ugyan Kollár Kristóffal párosban is kijutottak, azonban az ifi kenusok párosát a nevezők kis száma miatt nem rendezték meg. Egyesben annál sűrűbb volt a mezőny, 19 kilométeren keresztül taktika, gyorsaság, állóképesség és találékonyság kellett az ellenfelek legyőzéséhez, amiben idén a paksi fiú volt a legjobb. Hodován Dávid első világbajnoki címét szerezte meg.

A teljes cikket további részletekkel ide kattintva olvashatják.