Morgen Ferdinánd Emléktorna: Az Alba nyerte a kupát

Nagy lendülettel kezdett az ASE, Faust közelije után már 9:3-ra vezetett a paksi csapat. Ezután a Fehérvár percei következtek, Lóránt kétpontosa után már 11:11-et mutatott az eredményjelző. Hazai oldalon Jevtovics sorra szerezte a pontokat, és sajnos a személyi hibákat is, a negyed végére már háromnál tartott. Medve Máté a tegnapi meccsen megsérült, így Szekulovics mester Horváth Kristófot és Kalmár Viktort is pályára küldte. Kovács Ákos és Shannon Evans pontjaival hatpontos paksi előnnyel ért véget az első negyed.

A második felvonásban is szinte végig az ASE vezetett, az új fiúk közül Evans és Faust sokszor gyönyörű akciókat vezettek, a közönség nagy örömére. Tartották a lépést a nagyobb rotációval rendelkező Albával, a fiatalok közül Pajor Dávid is pályára lépett. Az utolsó percben átvette a vezetést a vendég, és egy pontot meg is tartott belőle a 20. perc végére.

A harmadik negyed elejét nagyon megnyomta a Fehérvár, kihasználták a magassági fölényüket, és fokozatosan elhúztak, a 25. percre kilenc pontra növelték előnyüket. Jevtovics, Evans és Kovács Ákos mellé visszajött Faust, aki zsákolt egy hatalmasat, majd Horváth Kristóf dobott egy hármast, 60:64-nél időt kért Braniszlav Dzunics. Friss embereket küldött be az Alba, és ismét tíz pontra nőtt az előnyük.

Óriásit küzdött az ASE az utolsó negyedben, mozgósították az utolsó erőtartalékaikat, és nem engedték magukat bedarálni. Jevtovicsot kipontozták a 35. percben, így már csak Kalmár Viktor maradt a palánk alatt birkózni. Az utolsó percekre mégis elfogyott az erő, az Alba pedig kihasználta a lehetőségeit. A paksi csapatból Shannon Evans 38 pontot szerzett, amiből 7 hárompontos találat volt.
ASE – Alba Fehérvár 89-107 (28-22, 17-24, 21-30, 23-31).

A döntő előtt az ASE Öregfiúk a kecskeméti öregfiúkkal játszott 2×10 perces mérkőzést, a paksi csapat 27:21-re nyerte a találkozót.

Az Alba nyerte a kupát a VI. Morgen Ferdinánd Emléktornán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Az Alba nyerte a kupát a VI. Morgen Ferdinánd-emléktornán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök