Boros Gergely lesz a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója

Boros Gergely Fotó: Paksi Hírnök

Október elsejétől a világbajnok kajakos, Boros Gergely váltja Doma Gergőt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai igazgatói posztján.

Az MKKSZ honlapjának híre szerint Doma Gergő szerződése lejárt, ő pedig nem jelöltette magát újra. Ahogy elmondta, több időt szeretne tölteni a családjával, és korábbi munkahelye, az UTE kajak-kenu szakosztálya is visszavárta.

– Gőzerővel zajlanak a létesítményfejlesztések, és fontos feladatom lesz az is, hogy a lila-fehérek legjobbjait, Kozák Danutát, Tótka Sándort és Lakatos Zsanettet segítsem abban, hogy Tokióban megvalósíthassák az álmaikat  – fogalmazott a szakember. Arra a kérdésre, hogy visszatekintve az elmúlt 21 hónapra, mire a legbüszkébb, a következőt válaszolta:
– Arra, hogy sikerült felállítani egy nagyon magas szinten működő egészségügyi- és sportdiagnosztikai csapatot, amely már ebben az évben sokat hozzátett a válogatott eredményességéhez. Ezzel a csapattal ahhoz is minden támogatást meg tudtunk adni, hogy a Life Like Sportegészségügyi és Diagnosztikai Központ megnyithassa kapuit a Latorca utcában, ez az új intézmény pedig maximálisan ki fogja tudni szolgálni a felnőttválogatott-keret igényeit.
Hozzátette: büszke a szövetség doppingellenes tevékenységére is, még akkor is, ha ez a munka még korántsem ért a végére.
– Sokat tettünk érte, hogy kiszűrjük azokat, akik nem megengedett módon készülnek. Úgy érzem, hogy Boros Gergellyel ahhoz is sikerült hozzájárulnunk, hogy a sportág régiós működése erősödjön, így a kis- és közepes klubok is több figyelmet kapjanak, és tevékenységük is mérhetőbb legyen. Gergő ideális arra, hogy átvegye tőlem a stafétát és folytassa a megkezdett munkát – mondta Doma Gergő.

Boros Gergely, aki eddig a régiós feladatok megvalósulásának operatív felelőseként segítette az MKKSZ munkáját, két éve hagyta abba az aktív versenyzést. Az Atomerőmű SE korábbi sportolója K-4 200 méteren nyert világ- és Európa-bajnoki aranyérmet is. – Örömmel folytatom a Csabai Edvin által megkezdett és a Doma Gergő által folytatott munkát, nagy megtiszteltetés, hogy az elnökség bizalmat szavazott nekem, amit köszönök. A legfontosabb feladataimnak tartom, hogy segítsem az edzők és a tagszervezetek munkáját, és hogy a kollégáimmal közösen mindent megtegyünk a válogatott eredményes működéséért – mondta Boros Gergely.