Folytatódnak az útfelújítások Pakson

Szabó Péter, Paks polgármestere, valamint Németh Szilárd, a Kétutas Kft. ügyvezetője írta alá azt a szerződést, amely három utca egy-egy szakaszának felújításáról szól. A beruházás önkormányzati forrásból valósul meg, 83 millió forintból.

Az önkormányzat folytatja a tavaly ősszel elkezdett programot, melynek keretében a felújításra szoruló nagy forgalmú utcákat aszfaltozzák azért, hogy a közlekedésbiztonságot növeljék, a zajterhelést csökkentsék, a járdák felújításával pedig a gyalogosoknak kedveznek. A vízelvezető létesítményeket is felújítják és felfestik az útburkolati jeleket – tájékoztatott Szabó Péter polgármester. Most a Kápolna utca Zsíros köz és Pál utca közé eső részét, a Rákóczi és a Kápolna utcák közötti szakaszt, valamint a Zrínyi utca megközelítőleg 100 méteres szakaszát újítják fel. A kivitelezést végző Kétutas Kft. várhatóan szeptember 26-án kezdi meg a munkálatokat. Forgalomkorlátozásra, útlezárásokra számítani kell, ám, mint azt az ügyvezető, Németh Szilárd hangsúlyozta, igyekeznek úgy végezni a feladatokat, hogy a legkevésbé akadályozzák a közlekedést. Amennyiben az időjárás kedvező lesz, várhatóan november végére befejeződnek a munkálatok.

Szabó Péter hozzátette, hogy az elkövetkező hetekben megkezdődnek azok a mintegy 300 millió forint értékű beruházások is, melyek keretében további utcákat aszfaltoznak majd, egyebek között az Árnyas utca teljes szakaszát, a Bocskai utcát és a Táncsics közt.

Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Németh Szilárd, a Kétutas Kft. ügyvezetője (j.) aláírják a kivitelezésről szóló szerződést. Fotó: TelePaks
Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Németh Szilárd, a
Kétutas Kft. ügyvezetője (j.) aláírják a kivitelezésről szóló szerződést. Fotó: TelePaks