Az Indeed zenekar nyerte meg a paksi fesztivált

Huszonegyedik alkalommal várták a közönséget az Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál tehetségkutatóra. A nevező 27 zenekarból az előválogatót követően 13 kapott lehetőséget a neves zsűri és az érdeklődő közönség előtti bemutatkozásra, végül 7 állt színpadra, Tatabányáról, Pécsről, Nagykovácsiból, Tapolcáról, Akasztóról, Budapestről és Bonyhádról érkeztek. A programot a Csengey Dénes Kulturális Központban tartották meg.

Az idei fesztiválon az első helyezett az Indeed lett (Nagykovácsi), második a Cedar Knoll (Pécs), harmadik pedig a Pablo Chandez (Budapest).

Az első helyezett fellépési lehetőséget kapott a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) felajánlásában a 2019-es Budapest Music Expon megrendezendő Öröm a zene tehetségkutatón, ahol az országos fesztiválok első helyezettjei mérik össze tudásukat. Az első helyezett nyereménye 1.000.000 Ft-os hangszervásárlási utalvány és 2.000.000 Ft-os médiacsomag.

A győztes zenekar három hónapos reklámkampány-csomagot is nyert a fesztivál médiapartnerétől, a Fortuna Rádiótól. A kampány tartalmazza a dalok rendszeres játszását, stúdióbeszélgetést, reklámriportot, reklámspot sugárzását. Az Art Major Session felajánlásában egy videoklip elkészítése is része a nyereménycsomagnak. Mindemellett a fesztivál főtámogatója, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jóvoltából 100.000 forintos vásárlási utalvánnyal jutalmazta a zsűri a fesztivál legjobb zenekarát (Indeed).

A közönség különdíját Soltész Péter (Indeed) nyerte el. Fellépési lehetőséget kapott a The Houdinis zenekar előzenekaraként a Cedar Knoll, szintén fellépési lehetőséget a XXII. Légrádi Antal Tehetségkutató Fesztiválon a Publo Chandez, a XXIV. Peron tehetségkutatón a Cedar Knoll zenekar, a budapesti Bujdosó kert pub-ban a Bochemiam Acoustic (Tatabánya). Rádiós bemutatkozási lehetőséget kapott a paksi Fortuna Rádió jóvoltából az Indeed Az Újfalusi Gábor díj nyertese a jövő reménysége, kimagasló tehetség Soltész Péter (Indeed szólógitárosa) lett, és fellépési lehetőséget kapott a Pagony zenekar lemezbemutató koncertjén a Cedar Knoll zenekar – összegzett Ruff Ferenc főszervező.

A tavalyi évben először egy nulladik nappal indították el a zenei tehetségkutatót, ami idén is így volt: az előestén a PistiEst, valamint a Gébert–Ulbert Project zenekar lépett fel a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Az idei fesztivál résztvevői. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Az idei fesztivál résztvevői. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök