A csokoládéról szólt az idei utolsó Spájz

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Minden eddiginél több termelő és látogató vett részt az idei utolsó Spájzon, a Csokoládé Imádók Napján. Ahogy az elnevezés is mutatja, a termelők és kreatívok vásárán ez alkalommal a csokoládé állt a fókuszban. A látogatók egy csokitérkép segítségével végigjárhatták azokat a termelőket, akik a megszokott termékeiken túl valamilyen csokoládés finomsággal is várták őket, olvasható az Agricum termelői termékek boltjának Facebook-oldalán.

Ahogy a beszámolóban írják, a csokoládés különlegességek sorában volt házi túró rudi, forró csoki, csokis aprósütemények, csokiba mártott fánk, rubincsoki, csokis lekvár, mézkülönlegességek és természetesen kézműves csokoládék. Az Agricum üzletében Unyi Mária vezetésével bonbonkészítő workshop zajlott: azok, akik előzetesen regisztráltak a foglalkozásra ét- és tejcsokoládés finomságokat kreálhattak kávés, tonkababos és kardamomos töltelékekkel. A téren nagyszokolyi asszonyok sütöttek házi fánkot, amit csokiba mártva kínáltak a piacra érkezőknek.

A már megszokott termelők mellett újak is feltűntek a Szent István téri forgatagban, akik révén a kínálatban többek között már fürjtojás készítmények, kézműves lisztek is megtalálhatók voltak. A csokoládés tematikához hűen széleskörű kézműves csokoládé kínálat volt a vásáron, újdonságként megismerhettek a vásárlók grillázs és csokoládé különlegességeket, és megtudhatták milyen íze van a rubincsokinak, ami a legújabb csokoládétrendnek számít.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A széles termelői kínálat mellett sült kolbász, sült húsok, forró csokoládé és forralt bor is várta a látogatókat. A legkisebbeket az Ökocsiga Játszóházba is invitálták az Erzsébet Nagyszálloda Teller termébe.

A Spájzon gazdára talált egy bécsi autóbuszos kirándulás, ezt Schmidt Mária nyerte, aki másodmagával ellátogathat a világhírű Hauswirth Csokoládégyárba. A főnyereményen túl termelői finomságokból összeállított ajándékcsomagokat és egy tortát is kisorsoltak, a nyertesek Szemes Judit, Tolnainé Antalka Lídia, Pravetz Mónika, Rompos Ferencné, Vörös Veronika, Kovácsné Pettesch Ildikó, Szűcs György és Maczkó Gyuláné.

A rendezvény kiemelt támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Paks Város Önkormányzata és a paksi Ritalia Utazási Iroda voltak, áll még az összefoglalóban.