Győzött az ASE a Kaposvár ellen

A szolnoki vereség után csak a győzelem elfogadható az eddig gyengélkedő Kaposvár ellen, mondta a meccs előtt Szrecsko Szekulovics vezetőedző. Az előző fordulóban bokasérülést szenvedett Ruják vállalta a játékot.

Három triplát szórt be két és fél perc alatt a Kaposvár, 5-11-nél időt kért az ASE. Hasznos tanácsokat kaptak a paksi játékosok, fokozatosan ledolgozták hátrányukat, a hatodik perc végén Eilingsfeld közép-távolija után már ők vezettek. Jevtovics ellen sem volt ellenszere a Kaposvárnak, 20-15-ös állásnál időt kért Fekete Ádám. Biztos hazai vezetéssel zárult az első tíz perc.

Komoly küzdelem zajlott továbbra is a pályán, a palánk alatt azonban a hazaiak domináltak. A 14. percben Jevtovics ziccere után tíz pontra nőtt az előny. Most nem volt probléma a helyzetkihasználással, nagyon jó százalékban értékesítették a közeli és távoli dobásokat, míg a vendégeknek ebben a negyedben egy távoli kísérlete sem landolt a gyűrűben. Faust ziccere után 15 pontra nőtt a hazai előny, amiből egyet faragtak a kaposváriak a negyed végén.

A nagyszünet után álmosan kezdett az ASE, a vendégek Johnson vezetésével hét pontra csökkentették a hátrányukat a 24. perc végére. Kovács Ákos percei következtek, és újra tíz pont fölé nőtt a hazai előny. Vérszemet kapott azonban a Kaposvár, és könyörtelenül kihasználta a paksi hibákat. Egy újabb eladott labda után a 29. percben egyenlített a vendég, de a végjátékban Evans duplája, és Ruják hármasa után öt pont lett az előny.

Felszívta magát a vendégcsapat, és a 34. percben átvette a vezetést. Szerencsére nem sokáig tartott ez az állapot, Kovács Ákos távolról vette be a kék-fehér gyűrűt. Ebben az időszakban sokszor a sportszerűség határát feszegették Spicáék, szerencsére nem lett belőle sérülés. A következő percekben állandósult az öt pont körüli hazai előny, de a vége izgalmas lett. Markovics 2+1-ével két pontra zárkózott a Kaposvár, 28 másodperc volt hátra. Az ASE az ellentámadásból nem talált be, a vendégek kezében volt a döntés. Luka Markovic távoli kísérlete kimaradt, a lepattanót Trajkovski szerezte meg, és ez idő alatt a meccs is véget ért.

ASE – Kaposvári KK 83-81 (27-20, 20-13, 21-30, 15-18)

Szrecsko Szekulovics: A Kaposvár egy nagyon jó, tapasztalt csapat, nehéz lett a vége. A büntetőket nagyon rosszul dobtuk, ez hazai pályán nem elfogadható. A lényeg hogy nyertünk, megyünk tovább.

Evans: Nagyon jó ellenféllel játszottunk. Az első félidőben jól járattuk a labdát, de a második félidőben sok volt a hiba.

Atomerőmű SE - Kaposvári KK. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Atomerőmű SE – Kaposvári KK. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök