Pupp Réka ezüstérmet szerzett az U23-as Eb-n

Ezüstérmes lett Pupp Réka, az Atomerőmű SE dzsúdósa a Győrben rendezett U23-as Judo Európa-bajnokságon, írják a judoinfo.hu oldalon.

Pupp Réka volt az első kiemelt az 52 kilogrammosok között, ezzel az egyetlen a súlycsoportban, akinek az első fordulóban nem volt ellenfele, így rögtön a legjobb négy közé jutásért mérkőzhetett. Kevesebb mint három perc alatt ipponnal legyőzte román ellenfelét.

Az elődöntőben az orosz Plotnyikova alaposan megdolgoztatta Hangyási László és Braun Ákos tanítványát, Pupp Réka végül az aranypontos hosszabbításban fojtással döntötte el a mérkőzést, pályafutása során másodszor jutott be az U23-as Európa-bajnokság fináléjába.

Az aranyért az izraeli Temelkovával csapott össze, akivel nagyon kiegyenlített küzdelmet vívtak. A négy perc során csak a huszonkét éves magyar lány neve mellé került egy intés, következhetett a hosszabbítás. A ráadásban Temelkova koncentrált jobban, egy jó indítással kicsikart egy vazarit, és ezzel megszerezte a kontinensbajnoki címet. Pupp Réka a dobogó második fokára állhatott fel.

Pupp Réka, az Atomerőmű SE sportolója. Fotó: judoinfo.hu
Pupp Réka, az Atomerőmű SE sportolója. Fotó: judoinfo.hu

– Tudtam, hogy az izraeli lány a két kabátujjat próbálja lefogni, ezt nem akartam hagyni neki. A világbajnokságon sikerült jól megoldani ezt a feladatot, azóta nyilván ő is felkészült belőlem. Mit szépítsem, győzni akartam, ez volt az utolsó U23-as Európa-bajnokságom – mondta Pupp Réka, aki ezután immár csak „felnőttként“ a 2020-as tokiói olimpiai indulás jogát igyekszik kiharcolni.

A teljes összefoglalót ide kattintva olvashatják.

/forrás: judoinfo.hu/