A törzstőke emeléséről döntött a Mezőföldvíz Kft. taggyűlése

110 millió forintos törzstőkeemelésről döntöttek a Mezőföldvíz Kft. tagtelepüléseinek képviselői a vállalat mai (11.05.) taggyűlésén. Ahogy azt a közelmúltban tartott sajtóbeszélgetésen Csapó Sándor, a cég ügyvezetője elmondta, erre azért volt szükség, mert a víziközmű szolgáltatásban plusz terhek jelentek meg, az így kialakuló hiányt pedig pótolni kell.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a tulajdonosok továbbra is fenn akarják tartani a Mezőföldvíz Kft. -t. – Mivel az ivóvízellátás az önkormányzatok számára kötelező feladat, az egészséges ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást azon az áron is, hogy pótbefizetést eszközlünk 2018-ban – mondta Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere.

Paks képviselő-testülete októberi ülésén tárgyalt a társaság törzstőkeemeléséről, a grémium támogatta a javaslatot. – Paks viseli a legnagyobb terhet, az elmúlt két évben 100-100 millió forinttal segítette a cég munkáját, ez alkalommal pedig közel 29 millió forintot juttat a Mezőföldvíz Kft.-nek – mondta el Szabó Péter Paks polgármestere. A nemmel és tartózkodással szavazók esetében kérdés, hogy befizetik-e a törzstőkeemelés rájuk eső részét. Horváth Zsolt, a cég felügyelő bizottságának tagja szerint nagyon fontos, hogy ebben a helyzetben a települések vezetői szolidaritást vállaljanak egymással. – Tudjuk, hogy vannak nagyon nehéz helyzetben lévő önkormányzatok, akik nem biztos, hogy idén vállalni tudják a rájuk eső összeget. Ezektől a településektől azt kértük, hogy legkésőbb 2019 első negyedévének végére eszközöljék a befizetést.  – hangsúlyozta Horváth Zsolt.

A közgyűlésen két kollégától búcsúztak el, megköszönve munkájukat: Éreth Attila főmérnök nyugdíjba vonulása alkalmából kapott elismerést, dr. Hanol János egykori kommunikációs igazgató pedig az önkormányzatnál folytatja szakmai pályafutását.