Vereséget szenvedett az Atomerőmű SE Sopronban

Gyenge első negyedet játszott a paksi csapat. A Sopron már 8-0-ra vezetett, amikor 4 perc 31 másodperc, és 6 kihagyott kísérlet után Evans triplája utat talált a gyűrűbe. A hatodik percben sikerült 10-7-re felzárkózni, de utána ismét gólcsend következett, a hazaiak pedig szorgalmasan gyűjtögették pontjaikat. A hetedik percben Jevtovic begyűjtötte harmadik személyi hibáját, Eilingsfeld jött be a helyére. Továbbra sem találta a ritmust az ASE, az SKC pedig tíz pont fölé növelte előnyét a tizedik perc végére.

A második felvonás elején az Atomerőmű csapata indított 8-0-val, másfél perc játék, és Medve triplája után 24-21-et mutatott az eredményjelző. Ezután felváltva estek a kosarak, a 16. percben Medve ismét betalált távolról, 28-26-ra módosítva az eredményt. Sajnos ezután ismét rengeteg lett a hiba, eladott labdák, kihagyott közeli kísérletek követték egymást. Nem tudta azonban ezt kihasználni a hazai csapat, így a félidő végére visszajött a meccsbe az ASE.

Tovább tartott a lendület a nagyszünet után is, Ruják és Kovács Ákos pontjaival 40-39-re a vezetést is átvette az ASE a 23. percben. Faust volt eredményes kétszer a büntetővonalról, majd zsákolt, a negyed közepén 45-44-re vezettek a hazaiak. Ezután jött egy komoly hullámvölgy, 10-2-es soproni szériával, és újra jelentős hátrányba került a paksi csapat. Megint sorra maradtak ki a dobások, szerencsére a lepattanókat Jevtovic begyűjtötte, de a különbség két számjegyű lett a harmincadik perc végére.

Jól indult az utolsó negyed, három perc alatt 8-2-es sorozattal négy pontra csökkentette hátrányát a paksi csapat. Ezután mindkét oldalon sok kihagyott dobás, eladott labda jellemezte a játékot. A palánk alatt átvette az uralmat az ASE, a lepattanók sorra Jevtovic kezében landoltak. Trajkovski szépen gyarapította pontjait, két és fél perccel a vége előtt elsüllyesztett triplájával 70-67-re hozta fel csapatát. Ezután kihagyott dobások, faultok követték egymást, Jevtovic technikai faulttal kipontozódott, a hazaiak pedig köszönték a lehetőséget, és kihasználták lehetőségeiket.

Sopron KC – ASE 77-67 (24-13, 13-20, 23-17, 17-17). Az Atomerőmű csapatából Trajkovski 21 pontig és 10 lepattanóig jutott.

Szrecsko Szekulovics: Ugyanaz, mint az eddigi mérkőzéseken. Rosszul kezdtünk, aztán feljöttünk, átvettük a vezetést is, de megint hibáztunk. Idegenben nem lehet ekkora előnyt adni. Mentálisan nem voltunk a topon.