Süli János volt a Paksi Energetikai Kerekasztal vendége

– A felvonulási területen zajlik a munka, jelenleg a harmadik épület engedélyeztetésén dolgozunk. Az orosz fél a közbeszerzési eljárás után elkezdi a két irodaépület kivitelezését zömében magyar vállalkozók bevonásával – tájékoztatott a Paks II. beruházás aktualitásairól Süli János a Paksi Energetikai Kerekasztal novemberi összejövetelén.

A bővítésért felelős tárca nélküli miniszter azt is elmondta, hogy dolgoznak a létesítési engedélykérelem dokumentációjának összeállításán. Hozzátette: körültekintően kell eljárni, mert nagyon fontos, hogy jó terveket adjanak be a hatósághoz. – Egy ekkora méretű beruházást többéves, kormányokon átívelő előkészítő munka előz meg. A paksi atomerőmű 1-4. blokkja is két ütemben épült fel, ennek eredményeképp a második ütemben újabb generációs blokkok létesültek – fogalmazott Süli János.

A napokban több helyen megjelent hírre, miszerint ha a beruházás nem készül el 2032-ig, nem is érdemes megvalósítani, a tárca nélküli miniszter azt válaszolta, hogy egyrészt az atomerőmű egyes blokkja akkor fog leállni, másrészt annál nagyobb bizalom nem kell, mint hogy két ország első számú vezetője állítja, hogy meg fog épülni Paks II.

Az atomerőmű bővítése témában harmadik alkalommal tartottak előadást a Paksi Energetikai Kerekasztal rendezvényén. – Amíg Paks II. a létesítés fázisában tart, visszatérő téma lesz ez számunkra – mondta Hetzmann Albert, a szervezet elnöke. A következő alkalommal a Magyar Ipari Karbantartók Szövetsége mutatkozik be.

Süli János miniszter volt a Paksi Energetikai Kerekasztal vendége. Fotó: TelePaks
Süli János miniszter volt a Paksi Energetikai Kerekasztal vendége. Fotó: TelePaks