Jön az utolsó próba a Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért! programban

Az utolsó fordulóhoz érkezik az idei Fuss, ússz, kerékpározz a gyermekedért! programsorozat: november 17-én az úszást rendezik a tanuszodában, a nevezett óvodák és iskolák eltérő idősávokban teljesíthetik a próbát. A vizes közeggel ismerkedőket játékos ügyességi feladatokkal várják, míg az úszni tudók a 25 méteres medencében teljesíthetik a meghatározott távokat.

Az első két próba a futás és a kerékpározás volt, előbbin 882-en, utóbbin 637-en vettek részt a Paksi Sportegyesület szabadidő szakosztályának szervezésében. Az első alkalomra az ürgemezei szabadidőparkba várták a résztvevőket. Az ovisoknak a futópályán két kis kört kellett teljesíteniük, a kisiskolásoknak ugyanitt négyet kellett lekocogniuk. A felsősök, illetve a felnőttek a cseresznyési bekötőútig futottak. A kerékpáros próba rajtja a gyógyászati központ mögötti parkolóban volt. A részvevők rendőri biztosítás mellett a 6-os számú főúton áthaladva a Duna töltésen egészen az ASE csónakházig tekertek, a nevezett óvodákat, iskolákat időben egymástól elcsúsztatva rajtoltatták.

Az egyes fordulókban előírt táv teljesítése után lehetett regisztrálni, amit fontos volt megtenni, hiszen a versenysorozat lényege, hogy az adott intézményből minél többen részt vegyenek a próbákon, ez dönti el a helyezéseket. A regisztrációról tehát az úszáson se feledkezzenek meg a résztvevők. A programra az összes paksi óvoda és általános iskola nevezett. A dobogós helyen végző intézmények sportszervásárlási utalványokat nyernek.

A program lényege, hogy minél többen részt vegyenek a próbákon a nevezett intézmények képviseletében, ezért fontos a regisztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A program lényege, hogy minél többen részt vegyenek a próbákon a nevezett intézmények képviseletében, ezért fontos a regisztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök