Kiengedte a győzelmet a kezéből az ASE

Zalaegerszegen lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A férfi kosárlabdacsapata, a soproni vereség után győzelmi „kényszerben” voltak Eilingsfeldék. Az utolsó pillanatokban fordított a ZTE, ezután az újabb fiaskó után már nagyobb győzelmi sorozat kell, hogy odaérjen a csapat a középszakasz felsőházába.

Kovács Ákos közelije után még az ASE vezetett 8-7-re, de 10-10 után csődöt mondott a paksi védekezés. A hazaiak egy perc negyven másodperc alatt 10 nullás sorozattal elléptek, időt kért Szrecsko Szekulovics. Nem használtak a tanácsok, továbbra is könnyedén szerezte pontjait a ZTE, és nagy előnyre tett szert a negyed végére.

Faust és Eilingsfeld révén 8-0-s szériával kezdődött a második felvonás, a zalaiakhoz Paksról igazolt Gulyás Milán triplája törte meg a hazai gólcsendet. Hamar elérte az öt csapat személyit a vendéglátó, így néhány percnyi játék után már minden fault után büntetőzhetett a paksi csapat. Evans 2+1-ével egy pontra zárkózott az Atom, de elég volt egy kis figyelmetlenség és újra ötre nőtt a kék-fehér előny. Rendezte a védekezését a ZTE, már nem engedtek könnyű kosarakat szerezni, de a feljavult Eilingsfeld és Jevtovic pontjaival tartották a lépést a piros-kékek. Az utolsó másodpercben Szabó Zsolt volt eredményes a körtéből.

A nagyszünet után felváltva estek a kosarak, az ASE a 24. percben Eilingsfeld révén ledolgozta hátrányát, és a vezetést is átvette. Faust zsákolt, Jevtovic birkózott a palánk alatt, Szabó pedig megszerezte negyedik hibáját. Paksi pontokkal és vezetéssel zárult a harmadik negyed.

A negyedik negyed elején fej fej mellett haladtak a csapatok, Kovács Ákos és Ruják is beszállt a pontgyártásba, négy és fél perccel a vége előtt 7 pontra nőtt a paksi előny. Vissza küzdötte magát a ZTE, miután Jevtovicra fújtak sportszerűtlent. Két perccel a vége előtt a szerb magasember közelije után, újra 7 pontra nőtt az ASE előny. Már lehetett reménykedni, hogy meglesz az idegenbeli győzelem, de a hazaiak továbbra sem adták fel, és 10-2-es sorozattal az utolsó előtti másodpercben megfordították az eredményt.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 99-98 (34-21, 20-28, 17-24, 28-25) A paksi csapatból Jevtovic 21, Faust és Evans 19-19, Kovács Ákos és Eilingsfeld 13-13 pontot szerzett.

Szrecsko Szekulovics: Ez a legrosszabb vereség. Az első negyed nagyon gyenge volt, utána futottunk az eredmény után. A végén több ponttal vezettünk, de hibáztunk, és kiadtuk a győzelmet a kezünkből.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök