Biztos hazai győzelem

A zalaegerszegi egypontos vereség után Szrecsko Szekulovics elköszönt a klubtól, utódja Schmidt Béla lett. A közvetlen rivális elleni tévés meccs előtt az új vezetőedző azt mondta: Mindenképpen nyernünk kell, nem akarunk leszakadni a mezőnytől. Ruják András hátsérülés miatt nem lépett pályára.

A paksi csapat kezdett jobban, Evans közelije után 6-2-t mutatott az eredményjelző. Borisov triplájával egyenlítettek a hajdúságiak, de továbbra is az ASE irányította a mérkőzést. Három és fél perccel a negyed vége előtt a vendégek egy rövid időre átvették a vezetést, de Jevtovics büntetői után újra a piros-kékeknél volt az előny. Bő egy perccel a vége előtt néhány véleményes bíró ítélet után négy ponttal ellépett a vendégcsapat, rögtön időt kért a Paks. Hasznos tanácsokat kaphattak a játékosok, Evans triplája és Jevtovic közelije után ASE vezetésnél ért véget az első tíz perc.

Komoly harc folyt a pályán, kevés találat percekig fej fej mellett haladt a két csapat, aztán Kovács Ákos, Medve és Eilingsfeld pontjaival 39-32-re ellépett az ASE. Manigat két triplája után két pontra felzárkózott a Debrecen, de így sem tört meg a hazaiak lendülete, és újra elléptek. A palánk alatt nehezen tartották a 11 perc alatt 13 pontig jutó Jevtovicot, sok volt a fault, a reklamálás mind a két oldalon. Az utolsó percekben egyre jobban elhúzott az ASE, Faust két hatalmas, „lélekölő” zsákolása után 10 pontos paksi előnnyel zárult az első félidő.

Evans triplájával indult a harmadik felvonás, majd Trajkovski sapkázta le Manigatot, időt kért a vendég. Továbbra is a küzdés dominált, nehéz volt kijátszott dobóhelyzetbe kerülni, a vendégek zónára váltottak, és felzárkóztak 59-51-re, Schmidt Bél kért időt. Jevtovic pontjaival maradt a tíz pontos előny a harmincadik perc végére.

Villámrajtot vett a Paks az utolsó negyedben, másfél perc elteltével Evans triplája után 73-57-nél időt kért a vendég. Tartotta előnyét az ASE, kipontozódott a DEAC egyik magas embere, Amigo, 17 pontos hazai vezetésnél kezdődött az utolsó öt perc. Aki nyugodt, hátradőlős végjátékra számított, az csalódott. Jött egy rövidzárlat, 9-0-s debreceni rohammal, és máris csak nyolc volt közte, és három perc volt még hátra. Odatette magát az egész csapat, szívósan védekeztek, lassították a vendégek rohanását, és a végén Medve közelijével biztosan nyertek.

Atomerőmű SE – DEAC 85-76 (28-27, 24-15, 13-13, 20-21) Evans 21, Trajkovski 18, Jevtovic 17, Eilingsfeld 10, Faust 8, Medve 7, Kovács 4 pontig jutott.

Schmidt Béla: Nekünk a legfontosabb az volt, hogy győzelemmel kezdjünk. A zóna ellen még nincs jó játékunk, de ezzel most nem szeretnék foglalkozni.

Medve Máté: Nagyon örülök, hogy visszakerültem a rotációba. Nagyon fizikális mérkőzés volt, nem dobtunk jól kintről. Az első félidőben inkább a támadáson volt a hangsúly, a másodikban pedig a védekezésen.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök