Újabb mérföldkő a TelePaks történetében

A Telekom IPTV rendszerén is látható a TelePaks műsora. A fejlesztésnek köszönhetően háromezer előfizetővel nőtt azoknak a száma, akik a TelePaks kistérségi televízión keresztül tájékozódhatnak Paks és a kistérség híreiről.

Már az erőmű építésekor alapelv volt, hogy az üzem állapotáról naprakész, folyamatos információt kapjanak a környezetében élők. Kezdetben csak az „atomos lakótelep” kábelhálózatán volt látható a PAV VIDEO Stúdió műsora, mely döntő részben a vállalat életéről szólt. A TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. által működtetett Paksi Kistérségi Televíziót 1992-ben alapította Paks Város Önkormányzata és a Paksi Atomerőmű.

Jelenleg a huszonnégy órás adásidőből tizenhat és fél órában képújság jelentkezik, melyre azonnal felkerülnek a tájékoztató anyagok, felhívások, reklámok. Napi hét és fél órában saját gyártású műsorok láthatók a képernyőn. A napi híradóban Paks és a kistérség eseményeiről informálódhatnak a televíziónézők, a tematikus magazinműsorok többek között a közélet, az energetika, a sport, a vallás, a kultúra területén zajló aktualitásokról tájékoztatnak. A televízió adása az új paksi városi arculatnak megfelelően kialakított telepaks.hu weboldalon 2017 szeptembere óta online is látható, az internetes felületen a műsorok visszakereshetők. Valamennyi saját gyártású tudósítás és magazinműsor felkerül a Facebookra, valamint a YouTube-ra is.

– Tekintettel arra, hogy Pakson működik az atomerőmű, itt épül két új atomerőművi blokk, valamint zajlik a Smart City program, elengedhetetlenné vált, hogy a lakosság száz százalékát elérjük adásunkkal. A TelePaks napi 24 órás adásideje biztosítja a Pakson és környékén élők azonnali tájékoztatásának lehetőségét, ami a biztonság, valamint a város, a térség előtt álló feladatok miatt elvárás – mondta Dallosné Feth Szilvia.

A Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője arról tájékoztatott, hogy ezért nyáron kérelmet nyújtottak be a Magyar Telekom Nyrt.-hez, hogy a városi televízió műsora a Tarr Kft. rendszere mellett a Telekom műsorrendjében is elérhető legyen, ami megvalósult. A Telekom IPTV rendszerén november 20-a óta találják meg a nézők, így Pakson és a járásban újabb 3184 háztartásban érhető el a TelePaks műsora. A száz százalékos önkormányzati tulajdonban lévő médium sugárzó jele 20 kilométeres körzetben, az UHF 60-as (786 mHz-es) csatornán fogható, valamint a Tarr Kft.-vel kötött szerződés alapján 24 órás adása Pakson és a kistérség 13 településén 5100 háztartásban látható.

– Ez nagyon fontos mérföldkő a televízió történetében, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően most már minden nézőt elérünk adásunkkal a paksi kistérségben, amire a lakosság részéről is régi igény volt – fogalmazott az ügyvezető-főszerkesztő.

Dallos Szilvia, a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője. Fotó: Paksi Hírnök archív
Dallos Szilvia, a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője. Fotó: Paksi Hírnök archív