Az ASE nyerte az edzőmérkőzést

A hosszúra nyúlt bajnoki szünet miatt edzőmeccset játszott az ASE NB/IA-as férfi kosárlabdacsapata. A Kaposvári KK a frissen igazolt Ubillával, de a sérült Spica nélkül érkezett, míg az Atomerőmű csapatában hosszabb sérülés után újra pályára lépett Ruják András.

Jól indult a mérkőzés, Trajkovskival nem bírt Hendlein a palánk alatt, bő hat perc után Eilingsfeld büntetőivel már 16-6-ra vezetett a hazai csapat. Ezután jött egy kétperces kihagyás, és 19-15-re feljöttek a vendégek. Újra beindult a gépezet, Jevtovic zsákolt, 6 pontos paksi vezetéssel zárult az első tíz perc.

A második negyed elején felforgatott hazai csapat volt a pályán, a KKK kihasználta a lehetőséget, és átvette a vezetést. Sikerült egyenlíteni, majd a negyed közepén a vezetést is átvenni, de nagyobb előnyt nem sikerült összehozni. Ezután felváltva estek a kosarak, döntetlennel ért véget a félidő.

Kevés pont esett a harmadik felvonás elején, inkább a küzdelem dominált. Sok volt a hiba, az eladott labda, a kihagyott távoli dobás. A vége előtt két perccel sikerült a hazaiaknak újra előnybe kerülni, és ezt az előnyt dudaszóig megtartani.

Az utolsó negyedben sem változott a játék képe, gyűrték egymást a felek, aztán a 35. perc tájékán a vendégek ismét átvették a vezetést. Eilingsfeldék fordítottak, és elléptek 7 ponttal, de a Kaposvár nem adta fel, és az utolsó fél percben lefaragott ötöt a hátrányából. Izgalmas volt a végjáték, a somogyiaké volt az utolsó dobás, ami kimaradt, így két ponttal az ASE nyert.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 82-80 (23-17, 16-22, 20-17, 23-24). A paksi csapatból Eilingsfeld 24, Jevtovic 22 pontot dobott.