Magabiztosan győzött az ASE Székesfehérváron

A hét elején érkezett külföldi játékost nem igazolta le az ASE, így a megszokott kerettel és négy légióssal léptek pályára Székesfehérváron. Faust büntetőjével indult a mérkőzés, öt fehérvári pont érkezett rá válaszul. Négy perc elteltével öt kihagyott hárompontos kísérlet szerepelt a paksi statisztikában, szerencsére a hazaiak sem céloztak pontosan. Kovács Ákos talált be távolról, majd Jevtovics és Faust közelről, 7-0-s szériával átvette a vezetést az ASE. Sok volt a rossz dobás mind a két oldalon, hét perc játék után 9-14-et mutatott az eredményjelző. Felzárkózott egy pontra az Alba, de Jevtovics kétszer is betalált közelről, piros-kék vezetéssel zárult az első tíz perc.

A második felvonás elején Eilingsfeld értékesített két büntetőt, majd Evans közelije landolt a gyűrűben, a 12. perc végén pedig Jevtovic megszerezte 12. pontját, 26-16-ra vezetett az ASE csapata. A hazaiak továbbra sem találták a dobóformájukat, a Paks pedig fokozatosan ellépett. Kovács Ákos, majd Trajkovski talált be távolról, 15 pontra nőtt az előny, de a vendéglátók is betaláltak, Faust zsákolása után, a negyedben utoljára, Tóth Péter trojkája talált utat a paksi gyűrűbe.

A nagyszünet után Faust percei következtek, hét pontot – közötte egy triplát – szerzett zsinórban. Ezután Jevtovic állította megoldhatatlan feladat elé a hazai védőket a palánk alatt, majd Ruják dupla és tripla következett, 27 perc után 17 ponttal vezetett az ASE. A negyed végén Medve is bevert egy hárompontost, így Filipovity triplája és egy hazai büntető után megnyugtató paksi előnnyel ért véget a harmadik játékrész.

Felszívta magát az Alba, nyolc pontjukra csak egy Evans büntető volt a válasz, 55-63-at mutatott az eredményjelző. Érkezett azonban Jevtovic, aki nyolc pontot dobott egymás után, és visszaállította a 15 pontos különbséget. A 33. percben már megvolt az ötödik személyi hibája a paksi csapatnak, onnantól kezdve már miden fault után büntetőzhetett a Dzunics legénység. Nagyon felszívta magát az Alba, sok lett az eladott labda az ASE-nál, de amikor kellett, Jevtovic vagy Faust betalált a hazai gyűrűbe. Az utolsó perc elején megkapta második személyi hibáját az Alba, Kovács Ákos közelről, majd Faust büntetőkből volt eredményes, ezzel biztosan nyerte a meccset az ASE.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26).

Schmidt Béla: Jevtovic klasszikus és klasszis centerjátékot produkált, de a többiek is kitettek magukért. Olyan energiákat adtak egymásnak, ami esélyt adott a győzelemre, csapatként játszottak. Nagyon kellett ez a siker, de nem értékeljük túl, ez egy lépés volt a céljaink eléréséhez.
A játékosok közül Jevtovic 28 pontot és nyolc lepattanót szerzett, mind a 14 kétpontos kísérlete a gyűrűben kötött ki. Faust 19, Kovács Ákos 12 pontot termelt. Trajkovski 9 pontja mellett szedett 10 lepattanót, Ruják 6, Medve és Evans 5-5, Eilingsfeld 4 pontot tett a közösbe.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök