Karszt József kapta a Lussonium-díjat

– A mai alkalom különösen fontos számunkra, hiszen a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör húszéves fennállását ünnepli – mondta köszöntőjében Siklósi Zoltán elnök, a szervezet hagyományos évzáró gáláján a Csengey Dénes Kulturális Központban. Kiemelte, hogy a kis- és középvállalkozások nagyon sok paksi embernek adnak munkát, ezért a cégekben megélt legkisebb sikerük a város sikerét is jelenti. – Azon fogunk dolgozni, hogy cégeinkkel együtt a városunk is fejlődő, gyarapodó és sikeres lehessen. Örülök, hogy Paks jelenlegi vezetése hasonlóképpen gondolkodik, partnerként tekint a helyi vállalkozók közösségére – hangsúlyozta.

Kovács Sándor alpolgármester méltatta a húszéves iparos kört amelynek egyik alapítója volt hangsúlyozva, büszke arra, hogy ez a közösség ma is együtt van, és bátran tervezi a jövőjét. Kiemelte, hogy a magánvállalkozások világát jól ismerő cégtulajdonosként és alpolgármesterként együttesen szeretné segíteni a hídépítést a város vezetése és a helyi kis- és középvállalkozások között. – Szeretnénk, ha az erőmű építéséhez kapcsolódó kerítésen kívüli infrastrukturális fejlesztések kivitelezői zömében paksi cégek lehetnének – fogalmazott.

Az esten tizennegyedik alkalommal adták át az iparos kör által alapított Lussonium-díjat, a kitüntetést Karszt József, a Paksi FC technikai vezetője vehette át. A díjazott szülővárosa Tatabánya, de kisgyermekkorától Pakson él, végzett mezőgazdász. Élete a sport, ami már kisgyermekkorában megmutatkozott, leginkább focizni szeretett. Sportvezetői karrierjét egy felkérésnek eleget téve kezdte az utánpótlásnál: Péter Norbert egy gyerekcsapattal tatabányai tornára indult, és felkérte, hogy kísérje el őket, segítse a munkáját. Karszt József elvállalta, aztán újabb és újabb feladatok jöttek. 1999-ben leszerződött a Paksi SE labdarúgó szakosztályához a technikai vezetői feladatok ellátására. 2007-től a Paksi FC főállású sportvezetője. Még 2001-ben a jelenlegi vezetéssel kezdték el letenni a mostani élvonalbeli csapat alapjait, az akkor negyedik osztályban szerepelő Paksi SE-ből öt év alatt sikerült NB I.-es klubot létrehozni. Jozsó bá’, nemcsak a felnőtt labdarúgás területén tevékenykedik, hanem kiemelten foglalkozik az utánpótlással is. Karszt József a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség munkájában is részt vett, volt elnökségi tag, illetve a versenybizottság elnöke.

Karszt József vehette át a Lussonium-díjat. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Karszt József vehette át a Lussonium-díjat. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az esten köszöntötték az idén Tolna megye Év vállalkozója díjat elnyert Zuschlag Jánost, a Govern-Soft Informatikai Kft. tulajdonosát és Horváth Sándort, a Horváth és Társai Autófényező Kft. ügyvezetőjét, valamint Feil Józsefet, a Beanett Bt. tulajdonosát, aki Év vállalkozója elismerésben részesült.