Graffiti pályázatot írt ki Paks Város Önkormányzata

Paks Város Önkormányzata Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet graffiti művészek számára, a KRESZ-park aszfalt pálya melletti falfelületének kidekorálására. A pályázat során elkészített műveknek kötődniük kell a Pál utcai fiúk regény/film történetéhez, emlékezetes momentumaihoz.

Valamikor régen ez a paksi játszótér is amolyan grund volt, mint a Pál utcai fiúké. A századfordulón itt volt Grünwald Salamon paksi fakereskedő Duna-parti fatelepe, a közelében a két világháború között épült gőz hengermalom azóta lebontott épülete. Aztán a második világháború után sokáig a TÜZÉP vállalat telephelye üzemelt itt, amelyet 1979-re elköltöztettek és a gyermekek nemzetközi éve alkalmából modern játszótér épült a paksi fiataloknak. Szinte minden munkát társadalmi munkában végeztek a paksi vállalatok és a költségvetési üzem dolgozói, majd 1980-ban a játszótérhez elkészült a tér nevét adó KRESZ-park is.

Paks Város Önkormányzata az alábbiakat biztosítja a nyertes pályázathoz: 200.000 Ft pénzbeli díjazást, falfelületet, támogatást a szükséges festék beszerzéséhez. Az elkészített graffitik mellett feltüntetik a művész nevét és magán az alkotáson is szerepelhet. A város közösségi oldalán és weboldalán, valamint a helyi médiában publikálja az elkészített alkotást.

Pályázni az önkormányzathoz e-mailben vagy postai úton beküldött vázlatokkal, méretarányos rajzokkal lehet. Az elektronikusan beküldött munkákat pdf vagy jpg formátumban várják. A pályaműveket, valamint a pályázó adatait (név, születési év, lakhely, telefonszám, e-mail) e-mailben várják a sajto@paks.hu e-mail címre vagy a 7030 Paks, Paksi Polgármesteri Hivatal, Dózsa György út 55-61 címre. A pályázatok benyújtásának határideje 2019. február 05.

A részletes pályázati felhívás további információkkal ide kattintva elérhető.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks