Több mint háromszáz ajándékcsomag gyűlt össze

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Korábban beszámoltunk arról, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és Paks Város Önkormányzata 2018-ban is meghirdette a hagyományos karácsonyi jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtést. A gyerekeknek elsősorban meleg ruhákat, írószereket, tisztálkodási szereket, játékokat, édességeket vártak, a családoknak pedig tartós élelmiszereket, illetve pénzbeli adományozásra is lehetőség volt. A cipősdoboz akció 2018. december 13-án zárult le.

Az összegyűlt ajándékcsomagokat ma (12.19.) adta át Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak, a Segítők Házának, a Paks Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali ellátását biztosító szervezetének és a Katolikus Karitásznak, ugyanis az ajándékcsomag-gyűjtéssel ezeknek a szervezeteknek a munkáját kívánták segíteni, ők juttatják el az adományokat a rászorulóknak.

Szabó Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy több mint 350 ajándékcsomag gyűlt össze, illetve a pénzadományokból tartós élelmiszereket vásároltak. Kiemelte, a cipősdoboz akció jó példa volt arra, hogy milyen széleskörű összefogás tud kialakulni Pakson: cégek, lakóközösségek, intézmények, iskolák, civilszervezetek egyaránt hoztak ajándékokat. Dr. Kovács Antal is kiemelte az összefogás jelentőségét, hozzátéve, hogy bár ez a karácsonyi jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtés lezárult, sosem késő adakozni.

A sajtótájékoztatón Szabó Péter bejelentette, hogy az ajándékok mellé élményt is szeretnének adni: 360 jegyet biztosítanak szociálisan rászoruló gyerekeknek, családoknak az A Grincs című animációs film vetítésére. A mozijegyeket átadta Borbás Lászlónak, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatójának, az intézmény családsegítő és gyermekjóléti szolgálata a helyi általános iskolákkal együttműködve juttatja el a jegyeket az érintettekhez. A vetítés december 29-én lesz a Csengey Dénes Kulturális Központban.