Körmenden megszakadt a győztes sorozat

Körmenden lépett pályára az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata. Evans vállsérülés miatt a héten nem edzett, így a kezdő ötösben sem kapott helyet.

Trajkovski közelijével még a paksi csapat vezetett 4-2-re, de a hazaiak gyorsan rendezték soraikat és egy 7-0 rohammal átvették a vezetést. Bő négy perc után, 15-9-es körmendi vezetésnél, időt kért Schmidt Béla. Ráfért az instrukció a játékosokra, hiszen a védekezés sok kívánnivalót hagyott maga után, az atomvárosiak sok könnyű kosarat engedtek a piros-feketéknek. Trajkovski hamar begyűjtött két személyi hibát, akár csak az őt váltó Jevtovic. A szerb center és Faust pontjaival megkezdte a felzárkózást az ASE, sőt Ruják triplájával a vezetést is átvették – 23-25 –, de egy újabb rövidzárlat következett, a vendéglátók 6 pontot szereztek, amire paksi oldalról már nem érkezett válasz.

A második negyed elején egy 7-0-s szériával elhúzott a vendéglátó, azonban Trajkovski és Evans triplái után már hazai időkérés következett. Ezután azonban bosszantó egyéni hibák, eladott labdák és véleményes bírói ítéletek követték egymást. A 16. percben Evans triplájával 4 pontra felzárkózott az ASE, de ismét jött a kihagyás, 8-0-s körmendi roham után megint tetemesre hízott a két csapat közti különbség. A későbbiekben Faust pontjaival tartotta a lépést az Atom, de a hátrányból nem tudtak faragni.

A nagyszünet után sem sikerült javítani a védekezésen, állandósult a 10-12 pont körüli különbség a két csapat között. Sok volt a reklamálás mind a két oldalon, egy ilyen után Evans kapta meg második technikai hibáját, ezért a 27. percben kiállították. Kovács Ákos értékesített két büntetőt, majd Faust süllyesztett el két triplát és egy duplát a hazai gyűrűben, 72-68-ra feljött a paksi csapat. Az utolsó támadások azonban kimaradtak, a Körmend pedig egy büntetőt és egy közelit értékesített, de így is meccsben maradtak Eilingsfeldék.

A záró felvonás elején Ruják hármasa után ismét négy pontra csökkent a két csapat közti különbség, és kipontozódott a körmendiek legeredményesebb, 19 pontig jutó játékosa Price. Ahelyett azonban, hogy befogta volna ellenfelét az ASE, újra nőtt a két csapat közti távolság, a 35. percben 87-75-öt mutatott az eredményjelző. Három és fél perccel a vége előtt kipontozódott a paksi csapat legeredményesebbje, a 28 pontig jutó Faust. Az utolsó támadásoknál Ruják és Jevtovic többször is betalált, így tíz ponton belülre került a lefújáskor a piros-kék társaság.

EGIS Körmend – Atomerőmű SE 93-84 (29-25, 24-16, 22-27, 18-16).

Az ASE csapatából Faust 28, Jevtovic 20, Ruják 14, Evans 8, Kovács és Trajkovski 5-5, Eilingsfeld 4 pontig jutott.

Schmidt Béla röviden így értékelte a mérkőzést: Két ellentétes félidőt játszottunk, az agresszív, faulthatáron védekező Körmend ellen nem tudtunk folyamatos játékot produkálni. A harmadik negyedben feljebb jöttünk, de a technikai hibák lerontották az esélyünket.