Norfleet huszonegy ponttal mutatkozott be

A sereghajtó otthonában lépett pályára az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata, az új játékosok közül Norfleet már pályára lépett. Az első percekben felváltva vezettek a csapatok, a hetedik percben Faust közelije után12-12-t mutatott az eredményjelző. Belőtték magukat a hazaiak, két triplát is elsüllyesztettek a paksi gyűrűben, aminek hatására nagyon belelkesedtek, három támadólepattanót is szereztek gyors egymás után, szerencsére kosarat nem tudtak szerezni belőle. Az ASE Eiligsfeld pontjaival tartotta a lépést, a dobóformáról mindent elmond, hogy hét paksi hárompontos kísérletből egy sem talált utat a TF gyűrűjébe.

A második felvonás eleje is a hazaiakról szólt, a 13. percben már negyedik távoli dobásuk hullott be az Atom kosarába. Megszerezte első paksi pontjait Norfleet, majd az első ASE triplát is ő jegyezte, sőt egy közelije után már 23-23 állt az eredményjelzőn a 15. percben. Visszavette a vezetést a TF, de két perc múlva Trajkovski közelről, és távolról is betalált, előnybe kerültek a piros-kékek. Norfleet és a macedón óriás is eredményes volt, majd Faust zsákolt egyet, hat pontos paksi vezetésnél időt kért a hazai csapat. Ezután még mindkét oldalon értékesítettek két-két büntetőt, ezzel ért véget az első félidő.

A harmadik negyed első felében felváltva estek a kosarak, a 26. percben Eilingsfeld hármasával 10 pontra nőtt az ASE előnye. Szépen csordogált a meccs, aztán Kovács Ákos, Trajkovski és Norfleet is bevert egy triplát, 11-0-s paksi roham után a 29. percben 48-66-nál időt kért a hazai csapat. Ezután a már ismerős figyelmetlenség következett, nem kellett egy perc a vendéglátóknak, és 8-0-s rohammal visszakapaszkodtak a meccsbe. Az utolsó találatot Horváth Kristóf közelről szerezte.

Kevés találat esett az utolsó felvonás első perceiben, 10-12 pont körül állandósult a paksi előny. A 36. perctől aztán Faust, Jevtovic és Trajkovski kosaraival fokozatosan ellépett az ASE, és végül fölényes győzelmet aratott.

Serco-TF-BP – Atomerőmű SE 69-93 (18-14, 17-27, 21-27, 13-25).

Norfleet és Trajkovski 21-21, Jevtovic 18, Kovács Ákos 10, Faust 8, Horváth Kristóf 4 pontot szerzett. Eilingsfeld János dupla-duplát ért el, 11 pontja mellett 15 lepattanót szedett.

Schmidt Béla vezetőedző a mérkőzés után a következőket mondta: Nehezen kezdtünk, nem tudtunk a saját ritmusunkban játszani, nem voltunk kellően összeszedettek. Amikor előnybe kerültünk, korán elhittük, hogy megvan a mérkőzés, és visszajött az ellenfél. A végén váltottunk, és kijött a két csapat közti különbség. Norfleet teljesítményével maradéktalanul elégedett vagyok.