Többször megnyert meccset bukott el az ASE

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Betegségek és sérülések hátráltatták az ASE csapatának felkészülését a hét közben, a térdproblémákkal küzdő Trajkovski és a hátával bajlódó Horváth Kristóf vállalta a játékot, az influenzás Eilingsfeld és Medve azonban nem tudtak pályára lépni. A mérkőzés előtt Schmidt Béla vezetőedző a következőket mondta: Nagyon fog hiányozni a rotációból Eilingsfeld és Medve, de mindenképpen győznünk kell.

Nem indult jól a mérkőzés a paksi csapat számára, sok hibával, néha tanácstalanul játszottak Kovácsék. A vendégek éltek a lehetőséggel, és két perc alatt 7-0-ra elléptek, az első hazai pontokat Jevtovic a harmadik percben szerezte. Sikerült rendezni a sorokat, és fokozatosan csökkenteni a hátrányt, a negyed közepén Norfleet triplája után 10-8-ra már az ASE vezetett. Az új játékos, Henton két triplát is beszórt egymás után, állandósult a piros-kék előny. A végjátékban Trajkovski távolról, Norfleet közelről volt eredményes, megnyugtató előnnyel ért véget az első tíz perc.

A második játékrész elején Faust lopott el egy labdát, és zsákolt egyet, majd közelről segítette a gyűrűbe a labdát, 27-16-ot mutatott az eredményjelző. Nem esett kétségbe a Szeged, és szívósan elkezdte lefaragni a különbséget, ami a negyed közepén sikerült is, Sulovic duplája után 33-33-ra módosult az állás. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, sőt Boltic és Juhos 2-2 pontjával, 4 ponttal ellépett a kék-fehér társaság. Az utolsó percben Faust talált be közelről, majd Henton ötödik hármasa landolt a gyűrűben, paksi előnnyel vonultak az öltözőbe a felek.

Ismét az ASE kezdte jobban a negyedet, Jevtovic, Norfleet és Faust révén egy 9-0-s szériával. Most sem tette fel a kezét az ellenfél, és szívósan küzdve csökkentette a hátrányát. Az ötödik percben Kovács Ákos triplája után újra 10 pontra nőtt a csapatok közt a különbség, de most nem tudott visszajönni a Szeged. Az utolsó találatot Trajkovski jegyezte, megnyugtató előnnyel várta az Atom az utolsó felvonást.

Percekig tartotta előnyét a paksi csapat, de a vendégek nem adták fel, és fokozatosan jöttek fel. Több lett a hiba hazai oldalon, kimaradt helyzetek sora követte egymást, a 37. percben 4 pontra feljött a Szeged, újra éles lett a mérkőzés. Két perccel a vége előtt Ponjavic hevesen reklamált Faust szabályos blokkja után, a vége kiállítás lett. Norfleet büntetőivel már 8 pontra nőtt a hazai előny két perccel a vége előtt, de a vendégek nem adták fel, Boltic vezetésével egyenlítettek, és kiharcolták a hosszabbítást.

A ráadás elején 5 ponttal ellépett a Szeged, az ASE pedig képtelen volt fordítani. Sok kihagyott dobás, rossz védekezés jellemezte a hazaiak játékát, a vendégeknek pedig minden bejött, és végül biztosan nyerték a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 87-94 (23-16, 21-27, 23-13, 13-24, 7-14)

Henton 25, Jevtovic 16, Norfleet 15, Faust 13, Kovács 7, Trajkovski 6, Ruják 5 pontot szerzett.

Schmidt Béla: Megérdemelten nyert a Szeged, sajnálom, hogy csalódást okoztunk a szurkolóinknak. Még nem tudom, hogy miért esünk szét sokszor, válik ritmustalanná, esetlegessé a játékunk. Dolgozunk tovább, hiszek a csapatunkban.

Kovács Ákos: Jár a gratuláció a Szegednek, a végjátékban kegyetlenül büntették a hibáinkat. Támadásban sok hibát követtünk el, borzasztó csalódott vagyok.