Szakmai elismerést kapott a Csengey Dénes Kulturális Központ

Minősített Közművelődési Intézmény lett a Csengey Dénes Kulturális Központ. A díjat Tell Edit igazgató vette át Budapesten, a Hagyományok Házában, a magyar kultúra napján. A három évig viselhető cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az elismerés kapcsán ma (01.22.) sajtótájékoztatót tartott Tell Edit igazgató és Szabó Péter, Paks polgármestere.

– Ez a díj a szakma elismerése. Biztosítékot ad arra, hogy ugyanezzel a lendülettel és ebben a minőségben dolgozzunk tovább, hiszen tudjuk, hogy nem egy személynek szól, hanem az egész munkaszervezetnek, és a tulajdonos önkormányzatnak, amely bizalmat szavazott nekünk az elmúlt években – fogalmazott Tell Edit. Az igazgató hozzátette, hogy négy szakfeladattal pályáztak a rendezvényekkel ezen belül a Szent István napi városi nagy rendezvénnyel, a táborokkal, ezen belül a határon túli magyar középiskolások táborával, az ismeretterjesztő előadásokkal, valamint a kiállításokkal.

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy a Csengey Dénes Kulturális Központ kimagasló szerepet játszik a város életében. Hangsúlyozta, nagyban az ő munkájuknak köszönhető, hogy a városi rendezvények ilyen magas színvonalon valósulnak meg, nem beszélve az emellett ellátott kulturális alapfeladataikról, amelyeket ugyan ilyen magas színvonalon teljesítenek, mind a négy intézményegység tekintetében.

Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója és Szabó Péter, Paks polgármestere a sajtótájékoztatón. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója és Szabó Péter, Paks polgármestere a sajtótájékoztatón. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök