Látogatási tilalom van a Paksi Életfa Idősek Otthonában

Látogatási tilalom lépett életbe 2019. február 1-től a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Dr. Farkas Edina, az intézmény orvosa úgy tájékoztatott, hogy járványügyi érdekből, a fertőző megbetegedések számának jelentős növekedése miatt, a fertőzés veszélye és a járvány megelőzése érdekében szükséges a látogatási tilalmat elrendelni. Az óvintézkedés a fertőző betegségek továbbterjedésének megakadályozását szolgálja.

Kávási Brigitta, az intézmény vezetője elmondta, hogy az elmúlt két napon történt új megbetegedések száma komoly járványügyi jelentőséggel bír, ezért döntött a lezárás mellett a vezetőség. A betegeket elkülönítik, ha szükséges diétás étkezést biztosítanak számukra, illetve az ellátás másik fontos feladata az állandó fertőtlenítés, amit szintén folyamatosan végeznek az otthon dolgozói. Kihangsúlyozta, hogy minden kolléga ember feletti erővel dolgozik a helyzet feloldása érdekében.

A tiszta ruhák átadására a portán keresztül biztosít lehetőséget az intézmény a hozzátartozóknak. Kérik őket, hogy a tilalom ideje alatt semmilyen élelmiszert ne vigyenek a lakóknak. A családtagok telefonon tudnak kapcsolatot tartani hozzátartozóikkal, illetve az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek az otthonban lakók állapotáról: 75 830-450, 20 8830-450.

A tilalom visszavonásig érvényes. Az intézmény kéri a hozzátartozók megértését és türelmét.

A Paksi Életfa Idősek Otthona. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív
A Paksi Életfa Idősek Otthona. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív