Az utolsó két percben ment el a meccs

Jó hír volt a paksi csapat háza táján, hogy a hét közepére a betegek, és a sérültek is meggyógyultak, és edzésbe álltak. Rossz hír volt, hogy a szerdán center posztra érkezett 213 cm magas ausztrál/dél-szudáni Joseph Lual Acuil nem felelt meg a fizikai és orvosi felméréseken, így a klub nem igazolta le.

A hazaiak 5-0-val kezdtek, de Ruják 7 pontjával 7-7-re zárkózott a második perc végére az ASE. Ezután többen is beszálltak a pontgyártásba, és fokozatosan fölénybe került a piros-kék társaság. Jevtovic közelije után, a hetedik percben, 11-18-at mutatott az eredményjelző. Sajnos ezután jött egy hosszabb gólszünet, a vendéglátók pedig kezdtek felzárkózni, egy 8-0-s szériával a negyed vége előtt a vezetést is átvették, de Kovács Ákos közelijével paksi vezetéssel zárult az első tíz perc.

A második felvonás is Kacsa pontjaival indult, a változatosság kedvéért távolról talált be a gyűrűbe. Nem sikerült tovább növelni az előnyt, a hazaiak a negyedik percre 10-2-es rohammal 29-25-re átvették a vezetést. A következő percekben a hazaiak vezettek 1-2 ponttal, a 15. perc tájékán Faust közelije után volt ismét az ASE-nál az előny. Fej fej mellett haladt a két csapat a hátralévő időben, az utolsó kosarat Eilingsfeld szerezte, maradt az egypontos paksi előny a huszadik perc végén.

A harmadik negyed elején szépen dolgozta ki a helyzeteit a paksi csapat, Eilingsfeld, Faust és Ruják pontjaival hat ponttal (40-46) ellépett. Megint nem sikerült megtartani az előnyt, sőt az huszonötödik percben már 49-46-ra a Kaposvár vezetett. Sikerült azonban fordítani, a jó napot kifogó Faust találatai után a két perccel később már 53-56-ot mutatott az eredményjelző. Az utolsó támadásokból azonban nem dobtak pontokat a paksi játékosok, míg a hazaiak egy 7-0-s sorozattal hat ponttal elléptek a harmincadik perc végére.

Faust tripláival és Jevtovic közeli találataival10-0-s rohammal indította az ASE az utolsó tíz percet, nem telt el három perc, és ismét vezettek Kovácsék. A következő időben több lett a hiba, eladott labdák, kihagyott dobások követték egymást mind a két oldalon, nem lehetett megjósolni, hogy ki fog nevetni a végén. Két perccel a vége előtt 80-77-nél időt kért a paksi csapat, de ezúttal a hazaiaknak használtak a tanácsok. Kovács Ákos kipontozódott, a kaposvári dobások a gyűrűbe estek, míg a paksi hárompontos kísérletek nem találtak célba. A végeredmény csalóka, nem volt ekkora különbség a két csapat között, talán annyi, hogy a hazaiaknál kétszer annyi pont érkezett a kispadról.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 88-77 (19-20, 19-19, 26-19, 24-19). Az ASE csapatából Faust 26, Jevtovic és Kovács Ákos 12-12, Ruják 11, Eilingsfeld 9, Henton 7 pontig jutott.

Schmidt Béla a következőket mondta a mérkőzés után: Sajnos nem sikerült megvalósítani a terveinket, pedig nagyon elszántak voltunk, és a 38. percig életben tartottuk győzelmi esélyeinket. A végjátékban nem fizikailag fáradtunk el, hanem dekoncentrálttá váltunk, megzavarodtunk, és elkezdtünk egyénieskedni. Jó volt a hozzáállás, csalódott vagyok.