Felújítják a kulturális központ tetőszigetelését

Szabó Péter, Paks polgármestere és Bálint István, a SZAK SZOLG Paks Kft. ügyvezetője a kivitelezési szerződés aláírásán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Bálint István, a SZAK SZOLG Paks Kft. ügyvezetője (j.) a kivitelezési szerződés aláírásán. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Felújítják a tetőszigetelést a Csengey Dénes Kulturális központ épületén. Az erről szóló kivitelezési szerződést ma (03.04.) írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere és Bálint István, a munkálatokat végző SZAK SZOLG Paks Kft. ügyvezetője.

– Nagyon sokan megfordulnak a Csengey Dénes Kulturális Központban rendezett programokon, ehhez, és az ott dolgozók által végzett minőségi munkához jó állapotú épületre van szükség. A tetőszigetelés teljes körű felújítása, ezzel a beázások megszüntetése egy nagy lépés ennek érdekében – fejtegette Szabó Péter. Paks polgármestere arról is beszélt a sajtó nyilvános szerződéskötésen, hogy az épület teljes körű felújítása és bővítése is napirenden van, ennek érdekében egyeztetés zajlik Magyarország Kormányával, mivel már az igen nagy értékű beruházás tervezésére is szeretne az önkormányzat támogatást kapni. A tetőszigetelési munkával azonban már nem várhatnak, de ez a munka összhangban lesz a teljes körű rekonstrukcióval. A munka elvégzésére azért is mielőbb szükség van, mert még idén szeretnének egy kamaramozi-termet kialakítani az emeleten.

Bálint István, SZAK SZOLG Paks Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy a Csengey központ épületén lévő tetőszigetelés már sem víz- sem hőszigetelés szempontjából nem megfelelő, a felső műanyag tetőszigetelés sok helyen kirepedezett, a hegesztési varratok elváltak, a hőszigetelésre szolgáló polisztirolhab megtelt nedvességgel, így nem funkcionál. Az ügyvezető kiemelte, hogy mindig csak akkora területen dolgoznak majd, amekkorát még aznap el tudnka látni eső elleni védelemmel, illetve, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a központ működését ne zavarják a munkálatokkal. A kivitelezést a munkaterület átadását követően megkezdik, ami néhány napon belül várható.

Szabó Péter polgármester azt is elmondta a szerződéskötésen, hogy a beruházás értéke valamivel több, mint bruttó 164 millió forint. A kivitelezés határideje 2019. augusztus 11.

Csengey Dénes Kulturális Központ. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Csengey Dénes Kulturális Központ. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív felvétel