Debrecenben is nyert az Atomerőmű SE

Első idegenbeli meccse volt a hajdúság fővárosában Braniszlav Dzunicsnak az Atomerőmű SE kispadján. A vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta: ahhoz, hogy jól szerepeljünk Debrecenben, kevesebb hiba, szervezettebb játék, és több koncentráció kell. A bajnokságban várakozáson felül jól szereplő DEAC a hatodik, a paksi csapat pedig a nyolcadik helyen állt a mérkőzés előtt a táblázaton.

Szebb kezdést álmodni sem lehetett volna, a debreceni egy büntetőre két tripla és két dupla érkezett válaszként a paksi oldalról. A harmadik perc végén időt kért a hazai csapat 1-10-es állásnál. A következő percekben faragott hátrányából a Debrecen, és feljött 7-12-re. Nem tört meg azonban az ASE lendülete, Williams közelije után tíz pontra nőtt a piros-kék előny. Továbbra is jól védekezett és eredményesen támadott az Atom, őrizték a 10-12 pont körüli előnyt, melyet az utolsó percben Norfleet hármasával még meg is fejeltek.

Jól indult a második negyed is, alig telt el másfél perc, és Medve duplája után már 16-35-öt mutatott az eredményjelző. Próbálkozott a DEAC, de magabiztosan őrizte előnyét a Paks. Közben azonban gyűltek a személyi hibák, sokszor könnyű síppal fújták a szabálytalanságokat a szürke ruhások. Három perc elteltével már meg volt az öt csapat személyi, így a vendéglátók a pontjaik nagy részét büntetőből szerezték. Eilingsfeld távolija után 21 pontra nőtt az ASE előnye, amiből 19-et megtartott a lefújásig. Williams kivételével az összes paksi magasember három faulttal állt az első félidő után.

A harmadik felvonásban őrizte előnyét a paksi csapat, habár a negyed közepére 53-65-re feljöttek a hazaiak. Ezután Williams ziccere majd büntetői következtek, Henton dobott kétszer két pontot, amivel újra 19 pontra nőtt a két csapat közt a különbség, és végül 18 megmaradt belőle a 30. perc végére.

Jevtovic, Williams, Eilingsfeld és Faust is négy személyi hibával várta az utolsó negyedet, aminek meg is lett a következménye. Sokkal óvatosabb lett a védekezés, vigyáztak, nehogy kipontozódjanak, a hazaiak pedig kihasználták a lehetőségeket, és Boriszov keze is kezdett „elsülni”. Becsülettel küzdött az ASE, de most már kimaradtak a dobások, és bő egy perccel a vége előtt 82-85-re feljött a DEAC. Szerencsére mindig sikerült visszaverni az egyenlítési kísérleteket, annak ellenére, hogy ebben az időszakban szinte minden második büntetőjüket kihagyták a paksi játékosok. Faust kipontozódott, és hat másodperccel a vége előtt Dugat triplájával ismét három pontra csökkent a két csapat között a különbség, de Henton büntetője után már nem maradt ideje válaszolni a vendéglátóknak.

Nagyon fontos győzelmet arattak Kovács Ákosék, aminek egyik fontos része volt, hogy az ASE 51 lepattanót szedett, míg a Debrecen csak 36-ot. A krónikához még hozzátartozik, hogy Julian Norfleet beinjekciózva, lágyéksérvvel játszott, jövő héten műtik, ha nem lesz probléma, április végén tud ismét pályára lépni.

DEAC – Atomerőmű SE 88-92 (16-30, 19-24, 23-22, 30-16). Az ASE pontszerzői: Williams 16, Eilingsfeld 14/12, Faust 14/9, Norfleet 13/9, Kovács Ákos 13/6, Henton 8, Jevtovic 7, Medve 5/3, Ruják 2.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com