A Paks II. interaktív kamion a Construmán

A Paks II. interaktív kamion lesz az idei Construma egyik újdonsága. Az építőipari szakkiállítást április 3-7. között harminckilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Hungexpo vásárközpontban. A rendezvényt bevezető sajtótájékoztatón Szilvási Krisztina, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója beszélt arról, hogy a rendezvényre látogatók interaktív módon ismerkedhetnek meg Paks II. projektjével a Hungexpo területén parkoló kamionban. A vásáron 550 kiállító, 55 ezer négyzetméteren, 5 pavilonban várja az érdeklődőket, húsz országból külföldi kiállítók is érkeznek. A Construma első három napja elsősorban a szakma képviselőinek, a hétvége pedig a nagyközönségnek szól. A szakkiállításra 55 ezer látogatót várnak.

A Paks II. interaktív kamionja, amely a jövőben a Hungexpo más vásáraira is ellátogat, március 25-én kezdte meg idei országjáró körútját. A paks2.hu oldalon olvasható, hogy első állomása Kisbér. Idén Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye nagyobb települései mellett nyolc nyári fesztivált keres fel. Emellett külön meghívásnak eleget téve ott lesz egy-egy nagyobb rendezvényen, például Pakson, a Város napján, amely tavaly kiemelten sikeres volt, hiszen itt regisztrálták a kamion történetének eddigi legmagasabb napi forgalmát, több mint ezer főt.

A tavaly hatvanezer látogatót fogadó kamion kívül-belül megújult, a jármű immár akadálymentesített – olvasható a Paks II. Atomerőmű Zrt. honlapján. Az információtárat aktualizálták, a kiállítás eszköztárát az eddig szerzett tapasztalatokat felhasználva frissítették, bővítették. A legkisebbeket új, tematikus játékok várják és újra cserélték az áramtermelő kerékpárt is, ami igen népszerű a látogatók körében. Az interaktív eszközök szöveges tartalmai – a külföldi érdeklődőkre tekintettel – már angol nyelven is elérhetőek. Egy új, negyedik interaktív tábla különböző játékokat kínál, mely révén a gyerekek, fiatalok játékos formában ismerkedhetnek az atomerőművel, a villamos energiával.

Vannak már tervek a következő évre is, eszerint 2020-ban Pest, Somogy és Baranya megyébe látogat az interaktív kiállítás és egyebek mellett az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is fogadja majd a látogatókat.

A Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív tájékoztató kamionja. Fotó: www.paks2.hu
A Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív tájékoztató kamionja. Fotó: www.paks2.hu