Ezúttal is meglett a száz

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A középszakasz második fordulójában a Sopron látogatott a Gesztenyés útra. A vendégek az ASE-hoz hasonlóan nyertek előző meccsükön, tehát kellő önbizalommal várhatták az összecsapást. Mind a két oldalon több sérült volt, Braniszlav Dzunics a meccs előtt csak annyit mondott: Nehéz mérkőzésre számítok.

Kovács Ákos kettő, Faust pedig egy triplát dobott három és fél perc alatt, emellett „Kacsa” és Henton közelről is eredményes volt, 13-2-es paksi vezetésnél időt kért a vendég. Sajnos Jevtovic hamar összeszedett két személyi hibát, Medve állt be helyette, aki hamar csatlakozott a hárompontosok táborához. Ezután a Sopron percei következtek, Supola kétpontosa után a Paks kért időt 16-10-nél. Hasznosak voltak a tanácsok, újra elléptek Hentonék, köszönhetően a jó tripla mutatónak jelentős előnyre tettek szert a tízedik perc végére.

Továbbra is az ASE irányította a játékot, csak Supolával nem tudtak néha mit kezdeni, aki többször is könnyű kosarakat szerzett a gyűrű alól. Tíz pont körül mozgott a két csapat közt a különbség, nagy energiákat mozgósítottak a játékosok, kár, hogy többször is a sípmesterek léptek elő főszereplővé. A 19. percben feljött a vendég 44-37-re, de Eilingsfeld és Faust pontjaival 12 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe a piros-kékek.

A nagyszünet után sem fogyott a lendület, Faust és Eilingsfeld is zsákolt, Kovács Ákos ziccereket dobott, Ruják labdát szerzett, 59-46-nál időt kért Sabáli Balázs. A 15 pontos hazai előny bő egy perc alatt elolvadt, 61-54-nél már a paksi kispad hívta magához a játékosokat. Eilingsfeld büntetőivel újra tíz pont fölé nőtt a hazai előny, de a végjátékban öt soproni pontra nem volt hazai válasz.

A negyed elején öt pontra csökkent a hazai előny, de mielőtt nagyon belelendültek volna a kék-fehérek, Faust zsinórban beszórt három triplát, majd Ruják is hozzá tett egyet, Eilingsfeld közelijével már 86-71-re vezetett az Atom. A 36. percben kipontozódott a 14 pontig jutó Warner, a paksi expressz pedig robogott tovább. Jevtovics a palánk alatt szerezte pontjait, majd egy labdaszerzés után zsákolt. A vége már örömjáték volt, Ruják triplájával száz fölé került a hazai csapat. Üröm az örömben, hogy Henton bokája megsérült, úgy támogatták be a meccs végén az öltözőbe.

Atomerőmű SE – Sopron KC 101-83 (28-15, 21-22,21-26, 31-20).

Az ASE pontszerzői: Faust 26/15, Kovács Ákos 18/6, Henton 17/6, Eilingsfeld 16, Ruják 9/9, Jevtovic 8, Medve 7/6.

Braniszlav Dzunics: Az eredmény egy picit csalóka, nekünk sikerült megfognunk a Sopront a negyedik negyed elején. Jó felfogással játszottunk, védekezésben nem voltunk mindig precízek, de támadásban megtaláltuk az üres dobóinkat.

Kovács Ákos: Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményhez, nagy energiákat mozgósítottunk, ehhez társult egy jó dobószázalék, a hárompontosaink is rendre beestek.