A Destiny’s Dancers Táncegyesület tavaszi sikerei

A paksi Destiny’s Dancers Táncegyesület (D.s.D.), ahogy négy éve minden tavasszal, idén is versenysorozattal kezdte az évet, számos sikerélményük volt, kupákat és érmeket hoztak haza a megméretésekről.

Idén tizenegy versenyprodukció készült kimondottan ezekre a nemzetközi megmérettetésekre, ahol kicsik és nagyok egyaránt képviselhették a csapatot. A hatvanfős egyesületből idén negyvenkilenc fiatal táncos vett részt versenyzőként az előadásokon, de természetesen paksi és környékbeli fellépéseiken az egyesület minden tagja részese leszi a produkcióknak, melyeket többek között május elsején az ASE sporttelepen és május 18-án a Táncsics parkban is megtekinthet a közönség.

Először Veszprémbe utazott a D.s.D csapata a nemzetközi Connector Táncfesztiválra március 10-én, ahonnan hat arany, két ezüst és egy bronz minősítéssel, valamint a „Legkreatívabb előadás” különdíjjal tértek haza, amit az egyesület 2-4. osztályos tanulói nyertek el. A versenyprodukciókat ekkor mutatták be először, ahogy sok táncos is ezen a napon lépett először színpadra, így a több stílusban jártas és szakmailag elismert zsűri értékelése különösen nagy boldogságot okozott számukra.

Március 23-án és 24-én Kecskeméten, a Dance Universum Táncversenyen mutatták meg tudásukat, ahonnan három arany, egy ezüst és három bronz kupával térhettek haza, kettő produkciójuk pedig csak éppen hogy lecsúszva a dobogóról, negyedik helyen végzett. Táncosaik street dance és látványtánc kategóriákban, a stílusoknak megfelelő szakmai zsűri előtt érték el ezeket a szép eredményeket.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: magánarchívum

Az idei versenyszezonjuk csúcspontja, az év legnagyobb és legnívósabb versenye, az április 13-án és 14-én megrendezett Fusion Dance Contest elnevezésű, nemzetközi táncverseny volt Győrben, ahova negyven táncosunk utazott el két hip-hop és hat látványtánc-koreográfiával. A csapat legnagyobb meglepetésére és örömére a magasan kvalifikált és nemzetközileg is elismert szakmai zsűri három arany és három ezüst minősítés mellett a „Legjobb profi színpadi alakításért” járó különdíjat is az egyesületnek ítélte a profi junior csoport „Zárt osztály” című, látványtánc produkciójáért. – Ilyen nagyra becsült zsűri előtt szerepelni önmagában is hatalmas élmény és megtiszteltetés minden táncos növendéknek, de ezen felül még a tetszésüket is elnyerni és kiemelt díjazásban részesülni, igazán komoly szakmai siker mind a fellépő táncosoknak, mind nekem, a koreográfusnak – összegzett Bor Andrea. Hozzátette, hogy az egyesület vezetőjeként és oktatójaként (eredménytől függetlenül) végtelen büszkeséggel tölti el minden egyes pillanat, amikor színpadon láthatja a táncosait, hiszen mindamellett, hogy olyankor szemlátomást ragyognak a boldogságtól, és a lendületességük, energiájuk kicsattanó, látom, ismerem azt az utat is, ami a színpadra vezette őket. Azt a hosszú és fárasztó, de mégis nagyon vidám utat, ahol minden héten keményen edzettek és harcoltak önmagukkal, hogy többek és jobbak legyenek, ahol folyamatosan küzdöttek az álmaikért, ahol egymást biztatták és segítették a cél eléréséért, és ahol együtt nevettek és sírtak egy-egy nagy előrelépésnél. Amikor ez a sok munka beérik, a csapat egység lesz, a tánc megtelik lélekkel, és ez a hatalmas szenvedély és elszántság felszabadul minden egyes mozdulatukban, nézésükben, büszke mosolyukban, az számomra, mint edzőnek és egyben táncos társuknak olyan boldogságot, büszkeséget és felbecsülhetetlen értéket jelent, melyre nincsenek is szavak, és amiért csak hálás lehetek a csapatomnak.

Fotó: Molnár Gyula/Paksuu Hírnöök
Fotó: magánarchívum

Összesítve a tavaszi események, eredmények tehát: 3 verseny, 49 táncos, 11 koreográfia, 30 színpadra lépés, 12 arany minősítés, 6 ezüst, 4 bronz és 3 különdíj, mindez hip-hop és látványtánc open kategóriákban.

A versenyek után új lendülettel kezdtek bele a nyári szezonba, az újabb tanulási és edzési folyamatokba, melyet balatoni nyári táboruk fog megkoronázni. Természetesen a D.s.D. legfontosabb eseménye a már hagyományos gálaest, amit idén ősszel is megrendeznek, és már most megkezdik a felkészülést, hogy ismét meglepetésekkel teli, emlékezetes műsort nyújthassanak a közönségnek.