Lakossági fórumot tart az önkormányzat

Paks Város Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, illetve valamennyi, a településen székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetet, a Paks Város területén működő civil szervezeteket és a helyben működő egyházakat (továbbiakban Partnereket), hogy Paks Város Önkormányzata megkezdte a településképi arculati kézikönyv elkészítését és a településképi rendelet megalkotását.

A településképi arculati kézikönyv a település bemutatásával, az értékek megismertetésével és az útmutató résszel tárja fel az épített környezet szépségeit városunkban. Várják a leendő és már bejelentkezett Partnerek véleménynyilvánítását a településképi szempontból meghatározó építészeti, műemléki, táji és természeti értékekre, valamint a településképi jellemzőkre vonatkozóan a munkaközi szakaszban.

Az önkormányzat – a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében – lakossági fórumot tart 2019. május 8-án 17 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. A munkaközi dokumentáció 2019. 04. 30-tól a www.paks.hu honlapon a „hirdetmények, közzétételek” rovatban, valamint személyesen a Paksi Polgármesteri Hivatal 223-as irodájában tekinthető meg.

A Partnerek az eljárásba a polgármesterhez 2019. 05. 16-ig benyújtott írásbeli kérelemmel, illetve vélemény, javaslat, észrevétel megküldésével jelentkezhetnek be. A kérelemben meg kell jelölni az eljárás tárgyát, amennyiben a bejelentkezni kívánó Partner természetes személy, úgy a nevét, lakcímét, levelezési címét, telefonszámát és e-mail címét, egyéb esetben a Partner nevét, székhelyét, képviselőjét, levelezési címét, telefonszámát és e-mail címét. A kérelmet papíralapon a Polgármesteri Hivatal címére (7030 Paks, Dózsa György u. 55-61.) személyesen vagy postai úton, elektronikus levélben a pm.titkarsag@paks.hu e-mail címre lehet benyújtani. A részleteket ide kattintva olvashatják.

A paksi városháza. Fotó: Babai István/archív
A paksi városháza. Fotó: Babai István/archív