Végig futottak a ZTE után

A középházban a középszakasz félideje után a hetedik helyen állt az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata. A második kört Zalaegerszegen játszották Kovácsék, a hazaiaknak mindenképpen győzni kellett, hogy életben maradjon az esélyük a rájátszásra. A paksi csapatnál Braniszlav Dzunics vezetőedző felgyógyult, a bokasérüléssel bajlódó Hentonon kívül mindenki rendelkezésre állt.

Nagyon gyengén kezdte az első negyedet az ASE, eladott labdák, kihagyott dobások követték egymást. 10-2-es hazai vezetésnél időt kért a Paks. Medve triplája után már a hazaiak kértek időt, de nem tört meg a lendület, Kovács távolijával egyenlő lett az állás. Ezután ismét a ZTE dominált, és fokozatosan elhúzott, a negyed végére kényelmes előnyt szereztek.

A második felvonásban sem történt javulás, szorgalmasan gyűjtögette pontjait a hazai társaság, a tizenhatodik percben 38-20-nál kért időt az ASE. 8-0-ás paksi roham után már a kék-fehérek is a kispadhoz járultak, de vitte tovább a lendület a piros-kékeket, és Williams zsákolása után 40-34-et mutatott az eredményjelző. Ahelyett, hogy tovább faragtak volna a hátrányból a paksi legények, újra elkezdtek labdát eladni, feleslegesen szabálytalankodni, így a hazaiak egy 9-1-es szériával tovább növelték előnyüket a huszadik perc végére.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, futott az eredmény után az ASE, nem sikerült tíz pont alá bejönni. Nem működött a védekezés, hiába szereztek pontokat Jevtovicék, ha rögtön jött rá a válasz. Az utolsó percekben Faust és Horváth révén tizenkét pontra zárkóztak fel.

Az utolsó tíz percben felcsillant a remény, Kovács Ákos pontjaival tízen belülre jött az ASE, majd Williams zsákolásai után 77-73-at mutatott az eredményjelző. Kezdtek az indulatok elszabadulni, Faust minden megmozdulását hangos füttyszó kísérte, minden egyes labdáért kemény küzdelem volt. Williams és Agafonov fightolt egyet a körtében, jól adta el magát a ZTE centere, a paksi játékost állították ki. Medve büntetői után két pontra feljött a Paks, de a hazaiak újítani tudtak, és nem engedték ki a győzelmet a kezükből.

ZTE – Atomerőmű SE 93-85 (27-14, 22-21, 21-23, 23-27). A pontszerzők:Kovács Á. 21/9, Ruják 2, Faust 22/9, Eilingsfeld 5, Jevtovics 6. Csere: Norfleet -, Medve 9/3, Horváth K. 8/6, Williams 12.

Braniszlav Dzunics: Szenvedtünk a játékkal, az elején a koncentrációval is gondok voltak. Sokat hibáztunk védekezésben, és támadásban is, amikor türelmesen kellett volna játszani, akkor elkapkodtuk. A végén jól harcoltunk, de volt pár fegyelmezetlenség, ami nem segített nekünk.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív