Igazgatósági Nívódíjakat és Atomix Díjakat adtak át a majálison

A Paksi Atomerőmű majálisa nemcsak a felhőtlen kikapcsolódásról, a sportról, a főzésről, a közösségi és kulturális programokról, hanem a kiemelkedő munkateljesítményt nyújtó munkavállalók elismeréséről is szól. Ebben az esztendőben harmincheten vehettek át Igazgatósági Nívódíjat. Az elismeréseket Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és az adott szakterületek vezetői adták át.

A díjazottak: dr. Körmöczi-Lakatos Andrea, Benedeczki István, Ádler Kornél, Haaz József, Kállai László Tiborné, Krizák Jánosné, Mészáros Ferenc, Mészáros János, Németh László, Pálosiné Ormai Rita, Tóth Csaba András, Tóth István, Vétek János, Vitéz Tibor, Árki István, Bóna Gábor, Kirizsné Buják Marianna, Lung Attila, Cechmeiszter Pál, Krasznai Iván, Keresztes Gábor, Meczker István, Páskuly Gyula, Perger Gyula, Stier István, Stolczenbach Zoltán, Vajda János, Bérces Zsuzsanna, Kis Zoltán, Lukács József, Magyar Erika, Dr. Bachné Griezer Mária, Benicsné Csákvári Katalin, Ricsovics Tamás, Jantner Mária, Kovács Zoltánné, Nickl László.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök
Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A majálison megünnepelték az Atomix Kft. alapításának 25. évfordulóját. Az Atomix Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1994. január 5-én kezdte működését. A céget az Atomerőmű Sportegyesület alapította, majd 2001. április 2-án a Paksi Atomerőmű Rt. megvásárolta a tulajdonjog száz százalékát. A születésnap alkalmából elismeréseket adtak át, amit megelőzően Juhász Sándor, a cég egyik alapítója, egykori ügyvezetője mondott köszöntőt. Atomix Díjat vehetett át: Kovács László, Tibai László, Kilyén Szilveszter, Tabáné Bese Erzsébet, Pataki Zsolt György, Schmieder Zoltán, Korbely Éva, Weller István, Rompos Ferencné, Ácsné Csúz Viktória, Zolván András Gyula, Szelestyei Norbert, Molnár István, Ohmachtné Szatmáry Szabina, Kanász János.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az elismerések átadásának idején már kellemesebb volt az időjárás mint reggel, amikor elkezdtek a főzéshez készülődni a különböző kollektívák, illetve bemelegíteni a csapatok a Majális-focikupára. Mindkettő a rendezvény hagyományos programeleme. A főzőversenyre ez alkalommal huszonöt csapat nevezett. A verseny első helyezettje az Atomerőmű Nyugdíjasklub csapata lett, vegyes pörköltöt készítettek, második díjat vehetett át az erőmű munkairányítás támogató osztálya, csapatuk vegyes ragut készített juhtúrós nokedlivel, a harmadik helyet pedig a Protheus Zrt. csapata szerezte meg, akik csevapcsicsát készítettek házi grillezett kecskesajttal.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Ami a sportot illeti, hat csapat rúgta a bőrt, első az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. turbina osztályának csapata lett, második az Atomix Kft. REKŐ csapata (az atomerőmű rekreációs központ üdülőszálló csapata), és harmadik a Szomjas 13 elnevezésű formáció.

A majálisra nemcsak a munkatársakat várták, hanem Paks és környéke lakosságát is. A kínálatban szerepelt színpadi műsor, az esti koncertet a Honeybeast zenekar adta. Egész nap – 10-től 18 óráig – gyermek- és kézműves programokat is kínáltak a szervezők, többek között volt kalandpark, légvárak, trambulin, elektromos járművek, gokart, valamint csillámtetoválás, hennatetoválás.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök