Sima hazai

Negyedik idegenbeli mérkőzését játszotta a középszakaszban az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata. Eddigi mérleg: két vereség, egy győzelem. Ezen a meccsen sérülés és betegség miatt Medve Mátéra és Nick Faustra nem számíthatott Braniszlav Dzunics.

Öt nullával indított a DEAC, de Kovács és Henton pontjaival már 9-7-re a paksi csapat vezetett három és fél perc után. Elég volt azonban egy kis figyelmetlenség, pár elrontott támadás, és máris újra öt pontra nőtt a hazai előny. Időt kért az ASE, de nem sikerült megfogni a hazaiakat, három perc alatt 11-0-val 27-13-ra elléptek. A tízedik perc végére két pontot sikerült lefaragni a hátrányból.

A második felvonást az ASE indította 5-0-val, de hamar eszmélt a DEAC, visszaállt a tíz pont körüli hazai vezetés. Az ötödik perc elején időt kértek a hazaiak, Ruják és Jevtovic kosaraival 33-26-ra zárkózott a Paks. Két perccel később már a piros-kékek kértek időt, újra tíz pont körülire nőtt a hátrányuk. Williams egymás után kétszer volt eredményes közelről, majd Jevtovic és Henton is betalált, öt pontra feljött az Atom, de az utolsó pontokat büntetőből a hazaiak szerezték.

A nagyszünet után Horváth Kristóf triplájával négy pontra zárkózott a Paks, de a hazaiak gyorsan elléptek, egy 7-0-s rohammal 55-44-re módosították az állást. Ezután felváltva estek a találatok, de a harmincadik perc végéig megmaradt a tizenegy pontos hazai előny.

A záró negyed elején tovább nyílt az olló, bő két perc elteltével már időt kért az ASE, tizenhattal ment a DEAC. Még egy fellángolása volt a piros-kékeknek, Jevtovic, majd Henton talált be távolról, hat pontra (71-65-re) csökkentették a két csapat közti különbséget. Azonnal jött a válasz, visszaállt a tíz pont körüli különbség, ami a lefújásig meg is maradt. A 23%-os triplamutató lehet az egyik, a 48-35 re elvesztett lepattanó szedés pedig a másik ok, hogy miért nem sikerült szoros meccset játszani a hajdúságiakkal, a paksi kiütéses győzelem után.

DEAC – Atomerőmű SE 84-72 (27-15, 16-21, 23-19, 18-17). Az ASE pontszerzői: Kovács 10/3, Norfleet 5, Henton 20/6, Eilingsfeld 2, Jevtovics 19/3. Csere: Ruják 7/3, Horváth 5/3, Williams 4, Kalmár -.

Braniszlav Dzunics: Minden játékelemben jobb volt a Debrecen, mi elsősorban védekezésben nem úgy játszottunk, ahogy kéne. Ez most párosult egy rossz dobóformával, gyenge lepattanózással, és ez lett a vége. Megyünk tovább.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök