Aláírást gyűjtött a Momentum a paksi piactéren

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozásáért gyűjtötték az aláírásokat az európai parlamenti választás kampányában a Momentum helyi alapszervezetének tagjai a piactéren. Bende Tibor, a párt paksi vezetőségének tagja szerint a csatlakozásra azért van szükség, mert Magyarország nagyon sok esetben kontroll nélkül működik, a belső kontrollt olyan politikai erők is képesek befolyásolni, amelyek nem minden esetben érdekeltek abban, hogy a valóság, az igazság kiderüljön. Véleménye szerint szükség van egy kis segítségre.

Az európai parlamenti választáson való minél magasabb arányú részvételért is kampányoltak az aktivisták. Bende Tibor arra kérte a lakosokat, hogy menjenek el és válasszanak, ne adják ki a kezükből a saját véleményüket. Hozzátette: az a választás, amely előtt most állunk nagyban befolyásolja azt, hogy Magyarország, amely sajnos kompország keletre, Kazahsztán felé vagy Luxemburg, Belgium felé fog a jövőben csatlakozni.

A Momentum paksi vezetőségének tagja a migráció kapcsán azt mondta, a problémára kell tudnia válaszolnia egy civilizált Európának.

A párt feladatának tartja azt is, hogy Magyarországot végre a 21. századba vezesse és olyan társadalmat építsen, amelyet nem ideológiai harcok osztanak meg, hanem közös célok tartanak össze. Családbarát, szabad, egészséges, fejlődő európai országot és összetartó nemzetet szeretnének. A Momentum szerint egy erős Magyarország csak egy erős Európában képzelhető el.